Κοσμος

Zero Covid στην Κίνα: «Στρατόπεδα καραντίνας» για έγκυες και παιδιά

DAILY MAIL

 

 

Zero Covid στην Κίνα: «Στρατόπεδα καραντίνας» για έγκυες και παιδιά – Απάνθρωπες συνθήκες (βίντεο, εικόνες)

Η πραγματικότητα του Zero Covid στην κομμουνιστική Κίνα, τα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν «στρατόπεδα καραντίνας» όπου οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά είναι περιορισμένα σε μικροσκοπικά κελιά εν μέσω αναφορών για μαζικές κρατήσεις τη νύχτα.

Εκτεταμένοι καταυλισμοί καραντίνας με σειρές από στενά μεταλλικά κουτιά για να στεγάσουν άτομα ύποπτα για κορονοϊό έχουν ξεπηδήσει στην Κίνα, δείχνουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν τώρα συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι περιορισμένοι στα σπίτια τους στην Κίνα αφού οι πόλεις Anyang και Yuzhou εντάχθηκαν στα 13 εκατομμύρια στο Xi’an σε καραντίνα και τους απαγορεύτηκε να φύγουν από το σπίτι τους ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα.

Το Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, κλειδώθηκε αργά τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Omicron – και ορισμένοι κάτοικοι των πόλεων που είχαν κλειδωθεί είπαν στο BBC ότι συμμετείχαν σε μια «μεγάλη μεταφορά» χιλιάδων ανθρώπων σε τα στρατόπεδα.

 Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στους καταυλισμούς Xi’an, με τους μυημένους να μοιράζονται τη φρίκη της κράτησής τους στην κατάσταση Zero Covid.
Εικόνες-σοκ από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα: Έγκυες, ηλικιωμένοι  και παιδιά σε κοντέινερ - 12.01.2022, Sputnik Ελλάδα

Πλάνα που κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο δείχνει ανθρώπους στα μικροσκοπικά κουτιά επιπλωμένα με ένα ξύλινο κρεβάτι και μια τουαλέτα, όπου αναγκάζονται να παραμείνουν για δύο εβδομάδες.

Οι κρατούμενοι έδειξαν εργαζόμενους με κοστούμια hazmat να παρέχουν τρόφιμα σε όσους κρατούνται στους καταυλισμούς στο επίκεντρο της τελευταίας κινεζικής επιδημίας.

Όσοι έχουν βιώσει τις δυστοπικές εγκαταστάσεις λένε ότι έχουν μείνει με λίγο φαγητό στα παγωμένα μεταλλικά κουτιά.

Οι κάτοικοι στο συγκρότημα κατοικιών Mingde 8 Yingli είπαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εισέλθουν στο κέντρο καραντίνας.

Τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι οι κάτοικοι ανακατεύτηκαν ενώ έκαναν ουρές για τα τεστ Covid.

Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι 30 λεωφορεία έφτασαν στο συγκρότημα, ενώ ένας άλλος είπε ότι μεταφέρθηκαν 1.000 άτομα.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι έμειναν στα λεωφορεία για αρκετές ώρες, με μια εικόνα ενός άνδρα να στέκεται μόνος τη νύχτα ενώ περίμενε να μεταφερθεί στον καταυλισμό έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα σχόλιο στο διαδίκτυο που είδε το BBC είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο βασικά είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;»

«Έκαναν μια μεγάλη μεταφορά μας, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά.

«Δεν έκαναν καμία σωστή ρύθμιση και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν απρόσεκτα».

zerocovid1

Έξω από το στρατόπεδο, ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε από εργάτες πανδημίας αφού έφυγε από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμάκια στον ατμό, έδειξαν πλάνα.

Υπάρχουν τώρα συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους αφού οι Anyang και Yuzhou εντάχθηκαν στα 13 εκατομμύρια Xi’an σε καραντίνα.

Το lockdown της Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανακοινώθηκε αργά τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις της παραλλαγής omicron.

Οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να βγαίνουν έξω και τα καταστήματα έχουν διαταχθεί να κλείσουν εκτός από αυτά που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν ήταν σαφές πόσο θα διαρκούσε το lockdown του Anyang, καθώς ανακοινώθηκε ως μέτρο για τη διευκόλυνση των μαζικών δοκιμών των κατοίκων, η οποία είναι τυπική διαδικασία στη στρατηγική της Κίνας για τον εντοπισμό και την απομόνωση των μολυσμένων ατόμων το συντομότερο δυνατό.

Τα lockdown είναι τα ευρύτερα από το κλείσιμο της Wuhan και του μεγαλύτερου μέρους της υπόλοιπης επαρχίας Hubei στις αρχές του 2020 στην αρχή της πανδημίας.

zerocovid2

Από τότε, η προσέγγιση της Κίνας έχει εξελιχθεί σε μια προσέγγιση στόχευσης μικρότερων περιοχών που έχουν πληγεί από εστίες επιδημίας για lockdown.

Η προσέγγιση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που ανοίγουν στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο, και η εμφάνιση του Omicron έχουν επαναφέρει τα lockdown σε όλη την πόλη σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τα κρούσματα και να αποτραπεί η εξάπλωσή τους σε άλλα μέρη της Κίνας.

Πηγή: Daily Mail

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Μάσκες ΚΝ95: Έτσι μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά

Next post

Ξεκάθαρος ο Βορίδης: «Κανονικά τη Δευτέρα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60»