Κοσμος

Global Dream II: Γιατί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου πάει για διάλυση

Global Dream II: Γιατί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου πάει για  διάλυση | in.gr

 

Global Dream II: Γιατί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου πάει για διάλυση

 

 

Το παρθενικό του ταξίδι με προορισμό το… διαλυτήριο αναμένεται να κάνει το κρουαζιερόπλοιο Global Dream II, το οποίο επρόκειτο να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητά του.

Συγκεκριμένα, το υπό ναυπήγηση Global Dream II, είχε σχεδιαστεί να μεταφέρει πάνω από 9.000 επιβάτες και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή του στο MV Werften της Γερμανίας.

Ωστόσο, η εταιρεία Dream Cruises με έδρα την Ασία, που είχε παραγγείλει το πλοίο μαζί με το αδελφό του Global Dream, κατέρρευσε μαζί με τη μητρική της Genting Hong Kong, εξαιτίας των μειωμένων εσόδων από την πανδημία.

 

Κρουαζιερόπλοιο Global Dream II: Παρθενικό ταξίδι στο... διαλυτήριο -  Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

 

Επιπλέον, το ναυπηγείο MV Werften υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Ιανουάριο του 2022 και οι διαχειριστές δεν μπορούσαν να βρουν αγοραστή για το Global Dream II, το οποίο τελικά πωλήθηκε για σκραπ.

Ο διαχειριστής του ναυπηγείου Κριστόφ Μόργκεν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το πλοίο έπρεπε να απομακρυνθεί από τη γιάρδα μέχρι το τέλος του έτους επειδή το ναυπηγείο είχε πουληθεί στη Thyssenkrupp, η οποία σχεδιάζει να ναυπηγεί στρατιωτικά σκάφη.

 

Genting Dream: Malaysian Tycoon Lim Kok Thay to Launch New Singapore Cruise  Line - Bloomberg

 

Το Global Dream II και το αδελφό του Global Dream – το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά 80% και δεν θα οδηγηθεί ακόμη προς διάλυση – θα ήταν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο σε χωρητικότητα επιβατών.

 

Με χωρητικότητα 208.000 dwt, τα πλοία αυτά θα ήταν από κοινού τα έκτα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια σε μέγεθος, ακριβώς πίσω από τα πέντε πλοία της κατηγορίας Oasis της Royal Caribbean Cruises.

 

 

 

in.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Του όρμηξε κροκόδειλος και εκείνος τον πήρε φαλάγγι με ένα τηγάνι – Το βίντεο που έγινε viral

Next post

Αυτές είναι οι 10+1 πιο χαζές ερωτήσεις που έχουν γίνει στο ίντερνετ