Ερευνες

Σόδα για καλύτερη χώνεψη: Μύθος ή αλήθεια;

 

 

 

 

1f7a2515918b15e67adb73ff28843743_L

Αρκετοί συνηθίζουν να πίνουν ένα ποτήρι σόδα μετά από ένα λουκούλειο γεύμα προκειμένου να καταπραΰνουν το ταλαιπωρημένο στομάχι τους.

Είναι αποτελεσματική αυτή η πρακτική ή καταλήγει να επιδεινώσει τις ενοχλήσεις;

 

Η σόδα δεν ενδείκνυται ως γιατροσόφι για τη δυσπεψία, καθώς το ανθρακικό εντείνει το φούσκωμα που ήδη νιώθουμε. Οι φυσαλίδες της σόδας διογκώνονται μέσα στο στομάχι και συχνά προκαλείται ερυγή (ρέψιμο) που αρχικά μας ανακουφίζει. Πολλές φορές όμως οι φυσαλίδες δεν απορρίπτονται κι έτσι το φούσκωμα και το βάρος εντείνονται.
Έχει παρατηρηθεί, ωστόσο, ότι άλλα ανθρακούχα ροφήματα, όπως τα ροφήματα τύπου κόλα, διευκολύνουν την πέψη επειδή είναι όξινα και για την ομαλή πέψη απαιτείται όξινο περιβάλλον στο στομάχι.

 

 

 

 

 

onmed.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Γιατί έχουμε 5 δάχτυλα σε κάθε χέρι και όχι 4 ή 6;

Next post

Αυτές είναι οι τροφές που αδυνατίζουν