Εποχιακές συνταγές

Φραουλάδα

 

 

Σπιτικό αναψυκτικό με φράουλες. Δροσιστικό όσο δεν φαντάζεσαι!

Υλικά

  • 350γρ. φράουλες
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
  • παγάκια
  • φυλλαράκια δυόσμου
  • φετούλες λάιμ ή λεμονιού
  • μερικές φετούλες φράουλας

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.

Βήμα 2

Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.

Βήμα 3

Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.
olivemagazine
loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αυτή είναι η αρχαιότερη συνταγή μαγειρικής

Next post

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι...