διαφορα

ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΖΥΓΙΟ;


Ποιος θα το φανταζόταν… Σε πόλεις του Ιράν, ένα νέο είδος γιορτής, τα πάρτι διαζυγίων, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για γάμους που τελειώνουν πρόωρα. Τα πάρτι απαιτούν μερικές φορές υπερβολικές προετοιμασίες, όπως ντεκόρ με μαύρα τριαντάφυλλα και τεράστιες τούρτες, γράφει η συντηρητική εφημερίδα Jomhuri -ye Eslami. «Μπορείτε να πάτε σε ένα ανθοπωλείο για να παραγγείλετε ένα μπουκέτο μαύρα τριαντάφυλλα. Στη συνέχεια θα έρθετε σε εμάς για να παραγγείλετε προσκλητήρια» λέει ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με κάρτες.
«Δεν μου λείπεις καθόλου», γράφει μια πρόσκληση, «κλέβοντας» τους στίχους ενός περσικού ποπ χιτ.

 «Ορκίζομαι ότι δεν θα ερωτευτώ ξανά όσο ζω. Αλλά και αν το κάνω, είναι εντάξει, εφ ‘όσον δεν θα είναι μαζί σου» συνεχίζουν οι στίχοι στο εσωτερικό της κάρτας. Η ζήτηση για τις κάρτες διαζυγίων έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ισχυρίζεται ένας άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος.


Αξιωματούχοι στην Τεχεράνη εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία τους για την τάση να γιορτάζουν τα διαζύγια, γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα του Ιράν, και ο αγιατολάχ Μακαρέμ Σιράζι, ένας από τους κορυφαίους συντηρητικούς κληρικούς της χώρας, έχει αναφερθεί στο θέμα. Πέρυσι, στο Ιράν σημειώθηκε αύξηση των διαζυγίων κατά 4,6 % και μείωση 4,4 % στους γάμους. Σχεδόν το 20 % των γάμων στο Ιράν καταλήγουν πλέον σε διαζύγιο.

periergaa

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Tι κρύβεται πίσω από την συνήθεια των ανθρώπων να αγγίζουν τα πρόσωπά τους;

Next post

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ''ΔΙΩΧΝΕΙ'' ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ