διατροφηυγεια

Μήπως σας έχει εξουθενώσει η δουλειά σας; Δείτε πώς θα το καταλάβετε…

Μήπως σας έχει εξουθενώσει η δουλειά σας; Δείτε πώς θα το καταλάβετε...

Όταν η διάθεσή σας για δουλειά περιορίζεται, όταν το στρες και το άγχος περιβάλει τη ζωή σας, όταν νιώθετε συνεχώς εξαντλημένοι και έχετε ένα μόνιμο αίσθημα απογοήτευσης που δεν σαν αφήνει να ευχαριστηθείτε τίποτα στην ζωή σας, τότε σίγουρα σας έχει εξουθενώσει η δουλειά σας.

Η καθημερινότητά σας είναι γεμάτη από την εργασία σας και ποτέ δεν σας μένει χρόνος να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας. Ακόμα κι όταν έχετε χρόνο προτιμάτε να παραμείνετε στο σπίτι σας και να ξεκουραστείτε παρά να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, για να είστε σίγουροι ότι θα τα βγάλετε πέρα την επόμενη μέρα στη δουλειά.
Στην περίπτωση, λοιπόν, που η εργασία σας «κατατρώει» κάθε κομμάτι της ζωής σας, πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα. Πώς θα καταλάβετε όμως ότι σας εξουθενώνει η δουλειά σας; 
Ιδού μερικά εμφανή σημάδια…
1. Βάζετε το ξυπνητήρι όσο πιο αργά γίνεται γιατί θέλετε να κερδίσετε έστω και λίγο περισσότερο χρόνο ύπνου.
2. Συνήθως δεν κοιμάστε καλά γιατί σας απασχολεί κάτι από τη δουλειά.
3. Νιώθετε τεράστια έλλειψη ενέργειας κάθε φορά που σχολάτε. Δυσκολεύεστε ακόμα και στο περπάτημα, ενώ το μαγείρεμα στο σπίτι ή το γυμναστήριο σας φαίνεται «γολγοθάς».
4. Νιώθετε απελευθερωμένοι κάθε Παρασκευή. Περιμένετε πώς και πώς να έρθει, όχι όμως για να περάσετε καλά, αλλά για να μείνετε στο σπίτι σας και να κοιμηθείτε.
5. Οι φίλοι σας ρωτάνε συνεχώς πώς είστε. Επιπλέον, σχολιάζουν μονίμως το γεγονός ότι φαίνεστε κουρασμένοι και αναρωτιούνται αν είστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά σας.
6. Η απάντησή σας στην παραπάνω ερώτηση είναι συνήθως μονολεκτική. Δεν θέλετε να μπειτε σε περισσότερες λεπτομέρειες, και η ιδέα ότι θα περάσετε έστω και μερικά λεπτά να συζητάτε για τη δουλειά σας σας… πνίγει.
7. Χάνετε συνεχώς τον έλεγχο και ξεσπάτε σε κόσμο άσχετο με τη δουλειά σας. Το πιο σύνηθες θύμα είναι η οικογένειά σας.
8. Οι συνάδελφοί σας σας αποφεύγουν. Η αρνητική διάθεσή σας γίνεται αντιληπτή στον χώρο εργασίας σου. Πλέον δεν είστε ευχάριστοι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γύρω σας να μην επιθυμούν πλέον να συναναστρέφονται μαζί σας.
9. Τρομοκρατείστε στην ιδέα ότι πλησιάζει η Δευτέρα. Εύχεστε να είχατε λίγο χρόνο ακόμα και αναρωτιέστε πώς περνάει τόσο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.
10. Σκέφτεστε όλο και πιο συχνά το ενδεχόμενο να παραιτηθείτε. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχετε ούτε το κουράγιο ούτε το ψυχικό σθένος να μπειτε για μία ακόμα φορά στη διαδικασία εύρεσης νέας εργασίας.
Πηγή : fpress
loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Ζήτησε από το Ιντερνετ να τον κάνει εκατομμυριούχο σε 90 ημέρες – Το κόλπο έπιασε!

Next post

Τα 10 πιο περιέργα αλλά αποτελεσματικά γιατροσόφια