διαφορα

9 καθημερινά πράγματα που όλοι κάνουμε λάθος.

 

9 καθημερινά πράγματα που όλοι κάνουμε λάθος.

 

 

 

Η καθημερινή ρουτίνα είναι πολύ βαρετή, σωστά; Κάνουμε τόσες μικρές πράξεις σε καθημερινή βάση και δεν ρωτάμε τον εαυτό μας εάν είναι αυτός ο σωστός ή ο λάθος τρόπος για να τις πραγματοποιήσουμε.

Σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να δοθεί περισσότερη προσοχή σε αυτά τα μικρά στοιχεία που θα έχουν θετικές αλλαγές στη ζωή σας.

Διαβάστε τα παρακάτω λάθη και πως μπορείτε να τα διορθώσετε.

#1 Χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι όταν πλένεστε

Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό με την ηλικία και το σαπούνι είναι ένας παράγοντας που το κάνει επίσης ξηρότερο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα στις απαραίτητες περιοχές. Η σαπουνάδα που δημιουργείται και πέφτει στο υπόλοιπο σώμα είναι υπέρ-αρκετή για να το κρατήσει καθαρό.

#2 Εργάζεστε χωρίς να προγραμματίσετε τα διαλείμματα ξεκούρασης

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες ώρες που είναι πιο παραγωγικοί. Κατά τη διάρκειά τους είναι ευκολότερη η συγκέντρωση, η εγρήγορση και η έμπνευση. Ως αποτέλεσμα, πετυχαίνετε καλά αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι πως δεν γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν αυτές οι παραγωγικές ώρες και δεν αξιοποιούνται.

Αν νιώθετε πιο παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι από τις 11 ως τις 1, μην κάνετε διάλειμμα στις 12. Σχεδιάστε τα διαλείμματα ξεκούρασης σωστά για να μην σκοτώσετε την παραγωγικότητά σας.

#3 Απαντάτε στα μηνύματα του αφεντικού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι σημαντικό να θέσετε όρια μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής ζωής. Οι ψυχολόγοι λένε πως δεν πρέπει ποτέ οι εργαζόμενοι να συζητούν τα προβλήματα της δουλειάς ή να μιλούν με τους ανθρώπους που έχουν επαγγελματικές σχέσεις μέσω των εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp. Αυτά θεωρούνται πιο προσωπικά.

Επιπλέον, μέσω αυτών των εφαρμογών, οι ανώτεροί σας στον εργασιακό χώρο μπορούν να δουν αν λάβατε και διαβάσατε ένα μήνυμα αλλά αποφασίσατε να το αγνοήσετε.

#4 Προσθέτετε λάδι στο νερό για τα μακαρόνια

Η προσθήκη λαδιού στο νερό των ζυμαρικών κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα αποτρέψει την σάλτσα από το να μείνει επάνω τους. Για να μαγειρέψετε τα τέλεια μακαρόνια και να μην κολλήσουν μεταξύ τους, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την σωστή ποσότητα νερού: 1 λίτρο νερού για 100 γραμμάρια ξηρών μακαρονιών και 1.5 λίτρο για 100 γραμμάρια φρέσκων μακαρονιών.

#5 Στεγνώνετε τα χέρια σας με χαρτοπετσέτες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο χαρτί χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε τα χέρια σας στις δημόσιες τουαλέτες; Εκατομμύρια κιλά. Υπάρχει ένα απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε αν ενδιαφέρεστε για τον πλανήτη: απλά κουνήστε έντονα τα χέρια σας πριν πάρετε το χαρτί. Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά θα βοηθήσει τον πλανήτη.

#6 Αναπνέετε με το στήθος σας

Επικεντρωθείτε στην αναπνοή χρησιμοποιώντας το διάφραγμα και όχι το στήθος. Η σωστή οξυγόνωση έχει θετικό αντίκτυπο στο νευρικό σύστημα, βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος, μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή, βελτιώνει γενικότερα την σωματική υγεία και απομακρύνει το άγχος.

Αν μάθετε να αναπνέετε σωστά, θα καταφέρετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματά σας.

#7 Βουρτσίζετε τα δόντια με οριζόντιες κινήσεις

Ένα από τα πιο σοβαρά λάθη είναι το βούρτσισμα των δοντιών με οριζόντιες κινήσεις και η μη χρήση νήματος. Το σωστό βούρτσισμα περιλαμβάνει μικρές κατακόρυφες κινήσεις και εκτελείται πάντα από τα ούλα προς το άκρο του δοντιού.

Επιπλέον, το σωστό βούρτσισμα πρέπει να διαρκεί 2-3 λεπτά αλλά δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί αυτό τον απλό κανόνα.

#8 Ξεκινάτε να γυμνάζεστε χωρίς προετοιμασία

Να θυμάστε: η σκληρή γυμναστική, η παράληψη της προθέρμανσης και τα μικρά διαλείμματα μπορεί να είναι βλαβερά για το σώμα.

Είναι σημαντικό να περιλαμβάνετε προθέρμανση και ασκήσεις ευελιξίας στην προπόνησή σας. Πρέπει σταδιακά να αυξάνεται η ένταση και η διάρκεια. Αν θέλετε να αποφύγετε τους τραυματισμούς, μην ξεχνάτε τις ασκήσεις προθέρμανσης στην αρχή και αποθεραπείας στο τέλος.

#9 Αφήνετε τη σακούλα με τα πατατάκια ανοιχτή

Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν κλιπς για να σφραγίζουν τις σακούλες με τα πατατάκια ενώ ορισμένοι τις διπλώνουν στη μέση με την ελπίδα πως δεν θα ανοίξουν. Ωστόσο, υπάρχει και άλλος τρόπος να φροντίσετε το θέμα.

Η έξυπνη μέθοδος εμπνεύστηκε από τα οριγκάμι, μια Ιαπωνική τέχνη και τεχνική του διπλώματος χαρτιού ώστε να δημιουργηθούν διάφορα αντικείμενα.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τι κρύβεται πίσω απ' το μαύρο που επιλέγεις να φοράς

Next post

Τα άγρια άλογα της Ελλάδας: Οι απόγονοι του Βουκεφάλα καλπάζουν ελεύθεροι