διαφορα

7 συμπεριφορές του συντρόφου σας που σας υποτιμούν

7 συμπεριφορές του συντρόφου σας που σας υποτιμούν

 

 

Σε μια σχέση, καλό είναι κανένας από τους δύο να μην καταπατά αυθαίρετα τα όρια που έχει θέσει ο σύντροφός του. Πέρα από αυτά, όμως, υπάρχουν και κάποια όρια που είναι αυτονόητα. Όταν αυτά δε γίνονται σεβαστά, αυτό μπορεί να είναι κακός οιωνός για το μέλλον. Γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας και προχωρήστε με επιφύλαξη, εάν ο σύντροφός σας, σας ζητήσει κάτι από τα παρακάτω.

 

Να παραβλέπετε όσα σας ενοχλούν

Για να ευδοκιμήσει η σχέση σας, η καλύτερη πρακτική είναι να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας και να μιλάτε ανοιχτά για κάτι που σας έχει ενοχλήσει.

Εάν ο σύντροφός σας, σας ζητά συχνά να «το ξεχάσετε» σημαίνει ότι δεν επιθυμεί να ξεκαθαρίζονται τα πράγματα την ώρα που πρέπει, ειδικά όταν πρόκειται για δικά του λάθη. Πόσο μάλλον, εάν πρόκειται για κάτι σοβαρότερο, όπως π.χ. βίαια ξεσπάσματα. Μην το αφήσετε να ξεχαστεί και να λιμνάσει μέσα σας. Επιμείνετε να το συζητήσετε και ας διαφωνείτε. Κρύβοντας τις εντάσεις κάτω απ’ το χαλί το μόνο που καταφέρνετε είναι η κρίση να μετατεθεί για αργότερα.

Να αγνοείτε τις προσβολές των συγγενών του

Η σχέση σας με την οικογένεια του μπορεί να μην είναι και η καλύτερη, αλλά παραμένουν οι δικοί του άνθρωποι. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεστε τα πάντα.

Εάν ο σύντροφός σας, σας ζητά να παραβλέπετε τις προσβολές ή την κακή συμπεριφορά των δικών του είναι συνήθως για να μην χρειαστεί να τους αντιμετωπίσει εκείνος. Μην υποχωρείτε γιατί η κατάσταση θα διαιωνιστεί. Ζητήστε του να προφυλάξει την ηρεμία του σπιτικού σας και να υπερασπιστεί με θάρρος την επιλογή του να χτίσει τη ζωή του μαζί σας.


Να κρατάτε το παιδί ενώ εκείνος βγαίνει με τους φίλους του όπως πριν

Όταν έχετε ένα παιδί, είναι σημαντικό οι δύο γονείς να μοιράζονται τα βάρη της ανατροφής του και η παρουσία τους στη ζωή του να είναι ισοβαρής.

Εάν ο σύντροφός σας, σας αφήνει διαρκώς να προσέχετε το παιδί ενώ εκείνος βγαίνει με τους φίλους του σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή του, είναι σημάδι ότι δεν έχει πάρει τις ευθύνες του στα σοβαρά. Συζητήστε το μαζί του εγκαίρως, πριν γίνει σε σας αβάσταχτο και σε εκείνον συνήθεια. Δώστε του να καταλάβει ότι ένα παιδί είναι υπόθεση και των δύο γονιών και φροντίστε να βγαίνετε κάπου-κάπου μαζί για να μην μπουχτίζει κανείς σας.

Να κόψετε επαφές με τις κολλητές σας

Οι φίλες σας είναι κομμάτι της ζωής σας και είναι άνθρωποι που έχετε επιλέξει και νοιάζονται για το καλό σας.

Εάν ο σύντροφός σας, σας ζητήσει να ξεκόψετε από εκείνες είναι λίγο σαν να επιδιώκει να σας αποκόψει από το περιβάλλον σας με πιθανό στόχο να ασκεί μεγαλύτερη επιρροή επάνω σας. Μην επιτρέψετε κάτι τέτοιο γιατί η απαίτησή του μπορεί να επεκταθεί στην οικογένειά σας και, υποχώρηση στην υποχώρηση, στο τέλος να βρεθείτε ολομόναχη απέναντι σε μια κατάσταση που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Να σταματήσετε τη δουλειά για να μεγαλώσετε το παιδί

Η δουλειά σας είναι κάτι για το οποίο έχετε παλέψει και το αν θα τη σταματήσετε για να γίνετε «μητέρα πλήρους απασχόλησης» είναι δικό σας θέμα.

Εάν ο σύντροφός σας, σας ζητήσει να φύγετε από τη δουλειά για να αφοσιωθείτε στο παιδί και το σπιτικό σας πρέπει να του δείξετε ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Είναι πολύ πιθανόν, ως νέα μητέρα με αυξημένες υποχρεώσεις, να το έχετε σκεφτεί και εσείς. Εάν όμως δεν είναι κάτι που θέλετε πραγματικά, έχετε κάθε δικαίωμα να συνεχίσετε να δουλεύετε. Όσο για τα βάρη του σπιτιού, ο σύντροφός σας οφείλει να τα μοιραστεί μαζί σας.

Να πείτε ψέμματα για να τον καλύψετε

Είστε η σύντροφός του, αλλά δεν είστε υποχρεωμένη να κάνετε πράγματα που δεν είναι σωστά για να καλύψετε τα λάθη του.

Εάν ο σύντροφός σας, σας ζητά συχνά να πείτε ψέμματα ή να υπερασπιστείτε μια λάθος επιλογή του σε τρίτους, αυτό δείχνει ότι δεν σας υπολογίζει παρά μόνο ως δεκανίκι κάθε φορά που εκείνος σκοντάφτει στις σχέσεις του με τους άλλους. Μην αναλάβετε αυτόν τον ρόλο γιατί τίποτε καλό δεν μπορεί να βγει από αυτό. Ζητήστε του να φερθεί ώριμα, να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Να του δώσετε πρόσβαση στο κινητό σας

Μπορεί να μην έχετε να κρύψετε τίποτα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα να διαφυλάξετε την ιδιωτικότητά σας.

Εάν ο σύντροφός σας, απαιτήσει να του δώσετε πρόσβαση στο κινητό σας, αυτό δείχνει ότι δεν σας έχει εμπιστοσύνη και ψάχνει έναν τρόπο να παρακολουθεί τις κινήσεις σας. Μην ενδώσετε όσο και αν τον εμπιστεύεστε. Προστατέψτε τον προσωπικό σας χώρο και δώστε του να καταλάβει ότι ζητώντας σας κάτι τέτοιο χάνει εκείνος την εμπιστοσύνη σας.

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

17 «Αθώες» φράσεις των γονέων που «σκοτώνουν» την ψυχολογία του παιδιού.

Next post

Το πνευματικό σας ζώο σύμφωνα με το ζώδιο σας