Κοσμος

Έτσι θα είναι το σπίτι του αύριο: Κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

 

 

 

Έτσι θα είναι το σπίτι του αύριο: Κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, δεν καταναλώνει ενέργεια (βίντεο)

Η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί για μία εντυπωσιακή σειρά από τρισδιάστατα εκτυπωμένα σπίτια που θα γυρίσουν οριστικά κεφάλαιο στον τρόπο που ζούμε, αλλά και στα όσα προσδοκούμε από τον ιδιωτικό μας χώρο.

Το πρότζεκτ που έχει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Mario Cucinella Architects ονομάζεται TECLA και αποτελείται από φουτουριστικές κατοικίες που μοιάζουν με μικρές σπηλιές τοποθετημένες στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ο ξεχωριστός σχεδιασμός και το πρωτότυπο εσωτερικό καθιστούν τα συγκεκριμένα σπίτια μοναδικά στον κόσμο, παρόλα αυτά οι κατοικίες TECLA δεν συζητιούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως μόνο για την αρχιτεκτονική τους, αλλά και για κάτι ακόμα πολύ πιο σημαντικό.

Η κατασκευή των σπιτιών TECLA θα είναι εφικτή μέσω 3D εκτυπωτών, οι οποίων θα τοποθετούν στρώματα πυλού πάνω σε άλλα στρώματα πυλού, φτιαγμένα εξ’ολοκήρου από φυσικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι ήδη από τα πρώτα στάδια δημιουργίας τους αυτές οι κατοικίες θα αφήνουν μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλων, αφού δεν χρειάζονται δομικά υλικά για να φτιαχτούν. Επιπλέον η συνολική κατασκευή θα μπορεί να ανακυκλωθεί στο μέλλον αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

Η δημιουργία του εν λόγω πρότζεκτ είναι μία ηχηρή, αρχιτεκτονική απάντηση σε ένα σημαντικό ερώτημα των καιρών μας. Πώς θα μπορέσει ο πλανήτης να ανταποκριθεί στο άμεσο μέλλον τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες των ανθρώπων για στέγη; Πώς θα καταφέρουμε να στεγάσουμε έναν παγκόσμιο πληθυσμό που αυξάνεται με ραγδαία ταχύτητα; Και κυρίως, πώς θα το πετύχουμε χωρίς να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον;

Aυτό που κάποτε έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας πλέον είναι γεγονός, ένα δεδομένο απόλυτα εφικτό και υλοποιήσιμο.

 

womantoc

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Είναι 10 φορές πιο βρώμικο από τις δημόσιες τουαλέτες, όμως το πιάνετε κάθε μέρα

Next post

Μέσα στο συγκλονιστικό διαμέρισμα που έζησε η Κοκό Σανέλ