Αλμυρες συνταγές

 


Η συνταγή είναι πολύ απλή και εγώ την έμαθα από την πεθερά μου και τώρα πια έχει γίνει μια διατροφική συνήθεια στο σπίτι μας.

 

Υλικά:

μισό κιλό κιμά

σάλτσα ντομάτα

ένα κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

λάδι

Αφού μαγειρέψουμε τον κιμά, τον αφήνουμε να κρυώσει καλά, για να μην ψήσει το ζυμάρι μας καθώς θα το γεμίζουμε. (μπορούμε επίσης να τον φυλάξουμε στην κατάψυξη για ΄΄άλλη φορά΄΄)

 

Για το ζυμαράκι μας θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι νερού, χλιαρό νεράκι

1 αυγούστου1 φλιτζανάκι καφέ λάδι

και περίπου 750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

 

Το ζυμαράκι μας θα γίνει μαλακό, το αφήνουμε να ξεκουραστεί, χωρίζουμε σε 4 μπάλες και ανοίγουμε, με ένα στρόγγυλο κουπατ, η καπάκι από μεγάλο μπουκάλι λαδιού η με ένα αλλού στρόγγυλο καπακι, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να τα κόψουμε, κόβουμε το ζυμάρι μας.

Αρχίζουμε να γεμίζουμε. ένα ένα το μάντι μας με τον τρόπο που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

 

 

 

 

Καλη επιτυχια!!!!

 

http://Be2news.gr

Μαντί

Περιγραφή
Μετάφραση από αγγλικάΤο Manti, επίσης manty, mantu ή manta, είναι ένας τύπος ζυμαρικών που είναι δημοφιλής στις περισσότερες τουρκικές κουζίνες, καθώς και στις κουζίνες του Νότιου Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας, του Αφγανιστάν, των Βαλκανίων, των Εβραίων της Μπουχάρης και των Κινέζων Μουσουλμάνων.Wikipedia (Αγγλικά)
Εμφάνιση αρχικής περιγραφής

Περιγραφή

Manti, also manty, mantu or manta, is a type of dumpling popular in most Turkic cuisines, as well as in the cuisines of the South Caucasus, Central Asia, Afghanistan, Balkans, Bukharian Jews and Chinese Muslims. Wikipedia

Παραλλαγή: Κολοκύθα
Περιοχή ή πολιτεία: Κεντρική Ασία, Αφγανιστάν, Ανατολική Ασία
loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Βίλια : Νέες αποκαλύψεις για τη νεκρή Κινέζα στη βαλίτσα – Πληροφορίες για τη σύλληψή της το 2013

Next post

Φρίντα Κάλο