Εποχιακές συνταγές

4 κρύες δροσιστικές σούπες για το καλοκαίρι

Με ρεβίθια και ταχίνι

Υλικά: 1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς σπόρια και ζουμιά, ψιλοκομμένη, 1/2 αγγούρι με τη φλούδα πλυμμένο, ψιλοκομμένο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες, 1 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 800 γρ. βρασμένα, στραγγισμένα ρεβίθια, 3 κ.σ. χυμός λάιμ, ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. κύμινο τριμμένο, 1 σκ. Σκόρδο, 100 γρ. ταχίνι, 100 γρ. φέτα τριμμένη προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ με το κουτάλι απαλά χωρίς να το πατάμε, ανακατεύουμε τις ντομάτες με το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα ρεβίθια μαζί με το χυμό λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, κύμινο, σκρόδο, το ταχίνι και λίγο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε νερό μέχρι η σύσταση της σούπας να φτάσει εκεί που τη θέλουμε. Ιδανικά, η σούπα θα είναι αρκετά πηχτή. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα με τη ντομάτα και το αγγούρι, τη φέτα, έξτρα κύμινο και ελαιόλαδο.

Γκασπάτσο (ντοματόσουπα)

Υλικά: 1 κιλό ντομάτες, 150 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε τέταρτα, 150 γρ. αγγούρι καθαρισμένο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, 150 γρ. ελαιόλαδο, 25 γρ. ψωμί χωριάτικο, φρυγανισμένο, χωρίς κόρα, 10 γρ. ξίδι λευκό, βαλσάμικο, 10 γρ. φύλλα βασιλικού, 10 γρ. αλάτι, 10 γρ. ζάχαρη, 25 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ, 25 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ, αλέθουμε καλά και περνάμε από σήτα. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο, και σερβίρουμε.

Με αγγούρι και τυρί κρέμα

Υλικά: 2 αγγούρια με τη φλούδα τους κομμένα σε καρέ, 1 συσκευασία τυρί κρέμα, 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά, 2 φλ. ζωμό κότας σε θερμοκρασία δωματίου, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κ.σ. δυόσμο, 1 κ.σ. άνηθο

Εκτέλεση: Κόβουμε στη μέση τα αγγούρια με τη φλούδα και αν έχουν πολλούς σπόρους τους αφαιρούμε. Τα κόβουμε σε καρέ και τα βάζουμε στο blender. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά να πολτοποιηθούν. Μοιράζουμε σε παγωμένα μπολ. Σερβίρουμε με λίγο τυρί κρέμα και λίγο δυόσμο.

Σούπα Γιαουρτιού με Αβοκάντο

Υλικά: 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 3 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, χυμό από 1 λεμόνι, 500ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα, 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο, ½ κ.γ. σχοινόπρασο για γαρνίρισμα, λίγες σταγόνες ταμπάσκο, αλάτι & πιπέρι κατά βούληση, 50 γρ. κρουτόν

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε. Για το σερβίρισμα, παγώνουμε 4 μπολ σούπας, γεμίζουμε με τη σούπα και γαρνίρουμε με κρουτόν και σχοινόπρασο.

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Πέννες με σάλτσα πέστο και κοτόπουλο

Next post

Ζουμερή σοκολατόπιτα