Κοσμος

38 χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του, εργάτες του δίνουν ένα σημείωμα που η σύζυγος του κράτησε κρυμμένο στους τοίχους του σπιτιού.

38 χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του, εργάτες του δίνουν ένα σημείωμα που η σύζυγος του κράτησε κρυμμένο στους τοίχους του σπιτιού

 

Ο John Murray και οι εργάτες του ανακαίνιζαν ένα σπίτι της δεκαετίας του ’50 στο Phoenix, της Arizona όταν έκαναν μια φοβερή ανακάλυψη. Μέσα στη μόνωση των τοίχων του σπιτιού βρήκαν μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία και ένα γράμμα που δεν είχε διαβαστεί. Υπήρχαν σε αυτό σημειώσεις και ντοκουμέντα από το πολιτικό κλίμα και την ποπ κουλτούρα της εποχής του ’60. Η ημερομηνία ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1966.

Η περίεργη χρονοκάψουλα ήταν κρυμμένη στους τοίχους από τα χέρια της Betty Klug, μιας 33 χρονης γυναίκας που δεν είχε μιλήσει για αυτό ούτε στον άντρα της, τον Bruce. Αλλά 10 χρόνια μετά το γράμμα, η Betty σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο Bruce, που ακόμα δεν είχε ιδέα για την έκπληξη της γυναίκας του, είχε ήδη πουλήσει το σπίτι και είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη, αλλά 50 χρόνια μετά το μήνυμα της γυναίκας του θα έφτανε επιτέλους στα χέρια του.

Όταν ξεκίνησε η ανακαίνιση του σπιτιού το 2014, ο John Murray και οι εργάτες του ούτε που φαντάζονταν ότι θα έβρισκαν ένα τέτοιο μυστικό στους τοίχους εκείνου του παλιού σπιτιού. Ο John περίμενε ότι θα ήταν άλλη μια συνηθισμένη δουλειά με μαστορέματα, άλλωστε τόσες παρόμοιες είχαν κάνει.

Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξή του όταν ανακάλυψε το μυστικό εκείνου του σπιτιού.

Εκεί στο πάτωμα, μισοθαμμένη κάτω από ένα σωρό με μονωτικό υλικό τοίχου ήταν μια χρονοκάψουλα…

Είχε φτιαχτεί από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού εκείνου.

Περίεργος, ο John άρχισε να εξερευνεί και βρήκε μια ολόκληρη συλλογή από παλιές φωτογραφίες και χειρόγραφα γράμματα.

“Έχουμε φτιάξει άπειρα σπίτια, αλλά δεν έτυχε ποτέ να βρούμε κάτι σαν αυτό,” λέει ο John.

Η χρονοκάψουλα ήταν ένα δώρο από την Betty Klug, που το είχε κρύψει στους τοίχους του σπιτιού, με σκοπό να το βρει κάποτε ο άντρας της, ο Bruce.

Η ημερομηνία έλεγε 27 Σεπτεμβρίου 1966.

Η Betty ήταν τότε 33 ετών.

Ο Bruce δεν είχε ιδέα ότι η σύζυγός του του είχε αφήσει τέτοιο θησαυρό κρυμμένο στους τοίχους του σπιτιού τους.

10 χρόνια αφού έκρυψε την χρονοκάψουλα στον τοίχο, η Betty σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο δυστύχημα.

Ο Bruce πούλησε το σπίτι τη δεκαετία του ’80 και μετακόμισε.

Μερικά αποσπάσματα από τα γράμματα της γυναίκας του:

“Ο πόλεμος στο Vietnam συνεχίζεται. Παντού υπάρχει ρατσισμός. Τα αγόρια έχουν μακριά μαλλιά σαν αποτέλεσμα της τρέλας με τους Beatles. Ο Lyndon Johnson είναι Πρόεδρος. Ελπίζουμε να έχουν αναλάβει οι Ρεπουμπλικανοί όταν αποκαλυφθεί αυτή η χρονοκάψουλα. Ο Barry Goldwater (Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για πρόεδρος) μένει στην κορυφή του λόφου με την μεγάλη κεραία τηλεόρασης.”

Αντί να αφήσει στην άκρη την περίεργη ανακάλυψή του, ο John αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο…

Με τη βοήθεια μιας εκπομπής, εντόπισε τον Bruce και ζήτησε να τον δει για να του δώσει την χρονοκάψουλα της γυναίκας του.

Συναντήθηκαν για την ανταλλαγή έξω από μια καφετέρια της περιοχής. Ο Bruce, που μένει τώρα στο Scottsdale, της Arizona και είναι 80 ετών, είχε μείνει έκπληκτος.

Κατάλαβε επίσης ότι η Betty είχε γράψει ένα από τα γράμματά της για τα 31α γενέθλια του γιου τους.

“Ο γάμος μας ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν τσακωθήκαμε ούτε μια φορά για το παραμικρό.” λέει με δάκρυα στα μάτια του o John.

Όπως είπε ο John η χρονοκάψουλα της Betty του έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα, να εκτιμάει αυτούς που αγαπάμε. Είναι πολύ όμορφο που η Betty τα κατάφερε να παραδώσει έστω και με κάποια καθυστέρηση στον Bruce το δώρο των γενεθλίων του.

Πηγή: www.diaforetiko.gr

newsone.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Δείτε πως χρησιμοποιούν την γλώσσα του σώματος οι επιτυχημένοι άνθρωποι .

Next post

Τι συμβαίνει και βλέπουμε μυγάκια, κηλίδες ή τριχίτσες στα μάτια μας; Πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;