χρησιμα

2 μυστικά για τα πλαστικά πλαίσια των παραθύρων που δεν θα σας πει ποτέ κανείς

2 μυστικά για τα πλαστικά πλαίσια των παραθύρων που δεν θα σας πει ποτέ κανείς

 

Αποφασίσαμε να σας πούμε δύο μυστικά των πλαστικών κουφωμάτων που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποδειχθούν χρήσιμα με την έναρξη του χειμώνα.

Όλα τα παράθυρα πρέπει να λιπαίνονται

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι πολύ απλό, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά καλούν αμέσως έναν επαγγελματία , όταν η λαβή ή ο μηχανισμός πλαισίου αρχίζει να κάνει ήχους. Δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να λύσουν οι ίδιοι το πρόβλημα.

Τουλάχιστον, μία φορά το χρόνο θα πρέπει να λιπαίνετε όλα τα κινούμενα μέρη των παραθύρων σας με λάδι. Το καλύτερο είδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το έλαιο για τις ραπτομηχανές, το οποίο μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα κλωστοϋφαντουργίας. Απλά εφαρμόστε μερικές σταγόνες στα κινούμενα μέρη του πλαισίου παραθύρου.

Θα πρέπει να αλλάξετε τη ρύθμιση των παραθύρων σας, ανάλογα με την εποχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να έχετε τα παράθυρά σας με τη ρύθμιση του χειμώνα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του καλοκαιριού, τη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Αυτό είναι πραγματικά πολύ απλό να το κάνουμε και δεν απαιτεί καμία πρόσθετη βοήθεια από τεχνικό.

Πώς να αλλάξετε τη ρύθμιση σε πλαστικά κουφώματα
c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-359.jpg

Ανοίξτε το παράθυρο και βρείτε τον μηχανισμό κλειδώματος. Για να τα ρυθμίσετε για το χειμώνα, θα πρέπει να αναπροσαρμόσετε τους πείρους σε μια κεντρική θέση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες κουφωμάτων, αλλά σχεδόν όλες τους έχουν είτε οβάλ σχήμα ή κυκλικούς πείρους. Υπάρχει ένα άνοιγμα μέσα στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κλειδί.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-360.jpg

Τοποθετήστε ένα κλειδί Allen. Συνήθως, αυτά τα εργαλεία έρχονται με σετ επίπλων ή ακόμα και με τα παράθυρα αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα αγοράσετε φτηνά σε οποιοδήποτε κατάστημα εργαλείων. Όταν το γυρίσετε, ο πείρος θα μετακινηθεί από τη γραμμή σε σχέση με τον άξονά του και αυτό βοηθά να τροποποιήσετε τη δύναμη με την οποία κρατά το πλαίσιο.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-95.jpg

Τις περισσότερες φορές, όταν εγκαθίστανται τα κουφώματα, υπάρχει προεπιλογή για εποχιακές ρυθμίσεις. Για να μάθετε που έχουν ρυθμιστεί τα παράθυρά σας, απλά τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί εκεί όπου σφραγίζει το παράθυρο. Αν βγαίνει πολύ εύκολα, τότε αυτή είναι η ρύθμιση για το καλοκαίρι. Αν είναι πρακτικά αδύνατο να το τραβήξετε έξω χωρίς να το σκίσετε, τότε το παράθυρο είναι στη χειμωνιάτικη.

Γιατί δεν μπορείτε απλά να τα αφήσετε στη χειμερινή τους ρύθμιση όλο το χρόνο;

Μπορείτε αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τμήματα του πλαισίου του παραθύρου. Όταν τοποθετήσετε τη ρύθμιση για το χειμώνα, η πίεση αυξάνεται σημαντικά. Αν ανοίγετε και κλείνετε το παράθυρο έτσι, τότε το λάστιχο θα φθαρεί. Σίγουρα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός τεχνίτη για να το φτιάξετε.

Πηγή: www.diaforetiko.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τρίψε Αυτό Σε Ουλές & Ρυτίδες Και Θα Εξαφανιστούν Σε Χρόνο Μηδέν! Ακόμα Και Οι Γιατροί Είναι Έκπληκτοι!

Next post

Υγεία: Γιατί πρέπει να πίνουμε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί?