Ερευνες

Όσοι γεννιούνται αυτές τις μέρες της εβδομάδας πεθαίνουν πρόωρα

Μια μελέτη επάνω σε περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια γεννήσεις έδειξε ότι στη Μ. Βρετανία καταγράφονται γενικά λίγο πάνω από 7 θάνατοι βρεφών ανά 1.000 γεννήσεις κατά τα Σαββατοκύριακα. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας αυτό το νούμερο δεν ξεπερνάει τους 6,5 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις.

Η επιστημονική ομάδα του Imperial College του Λονδίνου, που διεξήγαγε την έρευνα, ανέφερε πως αν όλες οι ημέρες είχαν το ίδιο ποσοστό θανάτων με την Τρίτη, η οποία έχει το χαμηλότερο, θα υπήρχαν 770 λιγότεροι θάνατοι ετησίως στην Μ. Βρετανία.

Πρόσθεσαν επίσης ότι ενώ τα ποσοστά θανάτου είναι γενικά χαμηλά στη Μ. Βρετανία, η διαφορά ανάμεσα στο Σαββατοκύριακο και τις εργάσιμες ημέρες είναι σημαντική και εγείρει την ανάγκη έρευνας σχετικά με τα πρότυπα περίθαλψης το Σαββατοκύριακο.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, κοίταξε τον αριθμό των θανάτων θνησιγένειας ή των θανάτων εντός 7 ημερών από τη γέννηση σε νοσοκομείο κατά την περίοδο 2010 – 2012.

Οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους παράγοντες κινδύνου, όπως η στέρηση και η ηλικία της μητέρας, μαζί με το γεγονός ότι οι προγραμματισμένες καισαρικές τομές, που ενέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, συνήθως λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Συνολικά, στην Μ. Βρετανία υπάρχουν κατά μέσο όρο 4.500 θάνατοι ετησίως από τις 675.000 γεννήσεις. Τα ποσοστά μόλυνσης για τις μητέρες και τραυματισμών στα μωρά (από απλά κοψίματα μέχρι και εγκεφαλική βλάβη) ήταν επίσης υψηλότερα τα Σαββατοκύριακα.

iatropedia

 

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τα παπούτσια του Δούναβη… Ένα από τα πιο συγκινητικά μνημεία που υπάρχουν στον κόσμο!!!

Next post

10 χριστουγεννιάτικα κέικ στον κόσμο!