Κοσμος

Χτύπησ@ν με το μηχανάκι καλόγρια στη μέση του δρόμου και της έκλεψαν την τσάντα… με ένα μπουκαλάκι αγιασμό

Χτύπησαν με το μηχανάκι καλόγρια στη μέση του δρόμου και της έκλεψαν την τσάντα… με ένα μπουκαλάκι αγιασμό

Χτύπησαν με το μηχανάκι καλόγρια στη μέση του δρόμου και της έκλεψαν την τσάντα… με ένα μπουκαλάκι αγιασμό

Μεταμέλεια για τον έναν δράστη, 5 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τον άλλο

 

Εξαιρετικά τυχερό πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της μια 85χρονη καλόγρια στο Χαλ της Βρετανίας καθώς θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί όταν την έριξαν στο έδαφος αφού τη χτύπησαν με ένα μηχανάκι για να της αποσπάσουν την τσάντα στη μέση του δρόμου. Και όλα αυτά για να της κλέψουν ένα μπουκαλάκι με αγιασμό.

Η υπόθεση ήρθε και πάλι στη επικαιρότητα τραβώντας τα φλας της δημοσιότητας καθώς το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές των δραστών, δίνοντας λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε κατά μήκος της οδού Κότιγχαμ στις 23 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 7.45 μ.μ., όταν έπεσε στο δρόμο μετά από χτύπημα από τον Μάθιου Γκουντγουίλ, 23, και τον έφηβο, τότε, Άνταμ Φέντον (τώρα 21 ετών).

Το ζαλισμένο θύμα δεν μπορούσε να θυμηθεί πόσοι άνθρωποι ήταν στο μηχανάκι και παρατήρησε μόνο ότι η τσάντα της είχε κλαπεί όταν τη βοήθησε στα πόδια της ένας σοκαρισμένος παρευρισκόμενος.

Παραλίγο να χάσει τη ζωή της για ένα μπουκαλάκι αγιασμό

Το περιεχόμενο της τσάντας ήταν κυρίως προσωπικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κλειδιών και ενός σημειωματάριου, ένα ασημένιο μετάλλιο σε κορδόνι και ένα μπουκάλι αγιασμένο νερό. Δεν έγινε ποτέ γνωστό ωστόσο γιατί οι άνδρες πήραν το μπουκαλάκι με τον αγιασμό πετώντας την τσάντα.

Τα βίντεο από το τηλεοπτικό δίκτυο του περιστατικού, που παρουσιάστηκαν στον δικαστή John Thackray, έδειξαν το μηχανάκι να την περνάει προς την κατεύθυνση του Beverley Road πριν γυρίσει πίσω και ρίξει την ηλικιωμένη καλόγρια στο έδαφος.

Ο Φέντον, ταυτοποιήθηκε από τα βίντεο ασφαλείας και η αστυνομία που τον συνέλαβε βρήκε 30 σακούλες κάνναβης αξίας 535 λιρών στο σπίτι του στο Χαλ.

Υπήρχαν επίσης στοιχεία που περιέχονταν σε κινητά του τηλέφωνα και έδειχναν ότι ο κατηγορούμενος χρωστούσε σε πολλούς ανθρώπους χρήματα. Κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως κίνητρο για τη ληστεία.

Η εισαγγελέας Τζέσικα Στράιντζ είπε στο δικαστήριο ότι ο Φέντον είχε ομολογήσει την ενοχή του για την κατηγορία της ληστείας και της κατοχής με σκοπό την προμήθεια, και είχε προσφερθεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα στην αστυνομία.

Μεταμέλεια για τον έναν 5 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τον άλλο

Ο Φέντον εν καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκιση με αναστολή και κοινοτική εντολή 200 ωρών απλήρωτη εργασία για τον ρόλο του στη ληστεία-ποινή που μειώθηκε χάρη στη συνεργασία του με την αστυνομία.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης είπε ότι από την εποχή του αδικήματος, ο Φέντον είχε αλλάξει τη ζωή του, αποκτώντας εργασία και σύντροφο και χωρίς να διαπράξει κανένα άλλο έγκλημα.

Ο δικαστής Thackray αναγνώρισε την προθυμία του να συνεργαστεί και αναγνώρισε ότι είχε επηρεαστεί από τον μεγαλύτερο συνεργό του.

«Αποδέχομαι ότι είστε πραγματικά μετανιωμένος και ότι τα τελευταία δύο χρόνια καταφέρατε να αλλάξετε τη ζωή σας και να βρείτε δουλειά. Θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας εξαιρετικά τυχερό», προειδοποίησε ο δικαστής.

Εν τω μεταξύ, ο Γκουντγουίλ προσδιορίστηκε ως ο εγκέφαλος εγκλήματος και φυλακίστηκε για πέντε χρόνια και 11 μήνες για ληστεία και για κατοχή μαχαιριού.

Περιγράφηκε στο δικαστήριο ως κάποιος με πολλές προηγούμενες καταδίκες, συμπεριλαμβανομένων παραβάσεων σχετικά με επιθέσεις κα ναρκωτικά.

 

Πώς το FBI τσάκωσε ζευγάρι που ήθελε να πουλήσει μυστικά…….

 

https://www.newsbeast.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Η νέα θεωρία για την προέλευση του κορονοϊού: Αναπτύχθηκε στο σώμα Κινέζου πριν 9 χρόνια

Next post

«Η πεθερά μου αρνείται να φωνάξει την κόρη μας με το όνομά της και την φωνάζει Γιώργο»