Εποχιακές συνταγές

Χαλβάς σιροπιαστός με άρωμα πορτοκαλιού στο φούρνο

Χαλβάς φούρνου Καΐρου - MAMAVASSO

Χαλβάς σιροπιαστός με άρωμα πορτοκαλιού στο φούρνο

 

Μια συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό χαλβά στο φούρνο με έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού. Απολαύστε τον εσείς και οι καλεσμένοι σας, σκέτο ή συνοδεύστε τον με παγωτό ή γιαούρτι με μέλι για μια πανδαισία γεύσεων.

Υλικά συνταγής

  • 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ.  ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 110 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια αλεσμένα στο multi
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα τετράγωνο ταψί 23 ή 24 εκ.
  2. Για το χαλβά: Χτυπήστε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, το σιμιγδάλι, τα αλεσμένα φουντούκια και το μπέϊκιν πάουντερ.
  3. Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτετε και αυτά μαζί με το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια.
  5. Για το σιρόπι: Τοποθετείστε το νερό, τη ζάχαρη και τη κανέλα σε κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και αφήστε να βράσει το σιρόπι για 5-7 λεπτά από την ώρα που έλθει σε σημείο βρασμού. Κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με το καυτό σιρόπι το κρύο χαλβά. Προαιρετικά πριν τον σιροπιάσετε το πασπαλίζετε με θρυμματισμένα φουντούκια και αμύγδαλα και τον σερβίρετε με γιαούρτι και μέλι ή παγωτό.

lebanese-shoot-129-425x640

Βασική ιδέα Πηγή

https://www.sintayes.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τυρόπιτα με γάλα: Τραγανή και πεντανόστιμη τυρόπιτα ταψιού, έτοιμη σε 30 λεπτά

Next post

Πως θα φτιάξετε τα πιο τραγανά Καλαμαράκια