ΥΓΕΙΑ

Φυσική αντιγήρανση: 7 κόλπα που όλες οι γυναίκες άνω των 40 πρέπει να ακολουθούν για να δείχνουν νεότερες

Φυσική αντιγήρανση: 7 κόλπα που όλες οι γυναίκες άνω των 40 πρέπει να ακολουθούν για να δείχνουν νεότερες

Κόλπα για αντιγήρανση: Πιστεύετε πως έχετε παρουσιάσει σημάδια γήρανσης; Σε περίπτωση που θεωρείτε πως το δέρμα σας έχει χάσει από τη λάμψη του παρελθόντος, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα πιο νεανικό δέρμα.

Ακολουθούν οκτώ κόλπα για αντιγήρανση, ώστε να δείχνετε νεότερη

Φορέστε το πιο αληθινό σας χαμόγελο: Τίποτα δεν θα σας κάνει να φαίνεστε πιο μεγάλες και πιο κουρασμένες από το να έχετε το λεγόμενο «ξινό» πρόσωπο όλη την ώρα. Ένα αληθινό χαμόγελο ενεργοποιεί τους μύες στο πρόσωπό σας και λέει στον κόσμο ότι είστε ένας χαρούμενος άνθρωπος με αυτοπεποίθηση.

Άλλωστε σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και το «facial feedback effect». Όσο πιο ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες, τόσο πιο πολλές δραστηριότητες κάνουν για να κρατούν ακμαίο σώμα και πνεύμα.

Περάστε χρόνο με νέους ανθρώπους: Τίποτα δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε 10 χρόνια νεότερες, από το να παίζετε στο πάρκο με ένα 5χρονο πιτσιρίκι. Αν δεν έχετε μικρά παιδιά στην οικογένειά σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνετε εθελόντριες. Τόσα παιδιά μόνα περιμένουν μια αγκαλιά και μια βόλτα.

Κάψτε το λίπος με τον παλιό καλό τρόπο: Το να είστε σε φόρμα είναι πολύ πιο δύσκολο μετά από 50. Απαιτεί δέσμευση και πειθαρχία. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, γνωρίζουμε ότι η άσκηση, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε και να δείξετε νέα.

Συμβουλές για να αποκτήσετε φόρμα σε 30 λεπτά: Την πρώτη μέρα, τρέξτε για ένα λεπτό και περπατήστε για τα υπόλοιπα 29. Την επόμενη μέρα, τρέξτε για δύο λεπτά και περπατήστε 28. Εάν συνεχίσετε αυτή τη διαδικασία, θα τρέχετε 30 λεπτά την ημέρα στο τέλος του 2ου μήνα.

Τα υπόλοιπα κόλπα:

Αντιγήρανση – Ακούστε τις ανάγκες σας: Τον περισσότερο χρόνο της ζωής σας τον ξοδεύετε για τη φροντίδα άλλων. Ως γονείς, βάζετε πάντα πιο μπροστά τις ανάγκες των παιδιών, στη δουλειά φροντίζετε για τις ανάγκες των συναδέλφων ή των διευθυντών. Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Σταματήστε να βοηθάτε το χρόνο: Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που σταματούν το χρόνο. Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες άλλα που τον επιταχύνουν και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη απ’ ότι είστε. Συνήθως στα 50 είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι «η ζημιά έχει γίνει». Αυτό όμως δεν ισχύει. Εάν για παράδειγμα είστε 50+ και εξακολουθείτε να καπνίζετε, τώρα είναι η τέλεια στιγμή να κόψετε το κάπνισμα.

Δώστε στο δέρμα σας αυτό που πραγματικά χρειάζεται: Το δέρμα σας είναι από μόνο του ένα φανταστικό όργανο και ως επί το πλείστον, είναι απόλυτα ικανό να φροντίζει τον εαυτό του. Σίγουρα, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα θα καταφέρετε να «κλειδώσετε» την υγρασία στο δέρμα σας.

Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να αμελείτε για ένα υγιές δέρμα είναι πολύ νερό, αντηλιακό και μια ισορροπημένη διατροφή με άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Κάντε φίλους που σας κάνουν να γελάτε: Οι καλοί φίλοι αποτελούν ουσιαστικό μέρος του κιτ αντιγήρανσης για δύο λόγους. Πρώτον, το γέλιο είναι μια φυσική πηγή καλής διάθεσης, αναζωογόνησης και ενέργειας και με τους σωστούς φίλους στο πλάι σας, θα είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε υγιείς συμπεριφορές που θα σας κρατήσουν νέες. Δεύτερον -και πιο σημαντικό- θα είστε αληθινά ο εαυτός σας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- να ξεκινήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας σε όποια ηλικία κι αν είναι. Κανένα χάπι ή φίλτρο αντιγήρανσης δεν θα σας κάνει περισσότερο τέλεια από ό, τι είστε ήδη.

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Λαχταριστή τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά – Θα ξετρελαθείτε

Next post

Εκανε ρινικές πλύσεις με νερό της βρύσης και έχασε τη ζωή του