μοδα-ομορφια

Φυσικά γκρίζα μαλλιά: Tips για να λάμψει το πρόσωπό μας χωρίς να βάψουμε τα μαλλιά μας

Είχε γκρίζα μαλλιά από τα 17 της: Στα 33 αποφάσισε να μην τα ξαναβάψει και  το αποτέλεσμα τη δικαιώνει [εικόνες] - iefimerida.gr

Φυσικά γκρίζα μαλλιά: Tips για να λάμψει το πρόσωπό μας χωρίς να βάψουμε τα μαλλιά μας

 

 

Τα φυσικά γκρίζα μαλλιά, που συνήθως εμφανίζονται στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, είναι ένας τρόπος για ν’ απαλλαγεί μία γυναίκα από την διαδικασία της συχνής βαφής που και ταλαιπωρεί την τρίχα και είναι χρονοβόρα.

Πολλές γυναίκες διστάζουν να αφήσουν τα μαλλιά τους στο φυσικό τους γκρι, λόγω της «άχαρης» μεταβατικής περιόδου που μεσολαβεί, μέχρι το χρώμα να γίνει ενιαίο και αρμονικό.

Τέσσερις συμβουλές για φυσικά γκρίζα μαλλιά

Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις συμβουλές, προκειμένου να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση από τα βαμμένα σε φυσικά γκρίζα μαλλιά και ν’ αποκτήσει μία γυναίκα ένα όμορφο silver look.

Φυσικά γκρίζα μαλλιά συμβουλές

Αφήνουμε τις ρίζες να μακρύνουν

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήσουμε για περίπου 3 μήνες τις ρίζες να μακρύνουν, ώστε να φανεί ο τρόπος που γκριζάρουν. Αν ωστόσο δε θέλουμε να φαίνονται, τις καλύπτουμε με ένα ειδικό σπρέι με χρώμα, το οποίο φεύγει με το λούσιμο. Αν δεν έχουμε τόσα γκρίζα ή είναι σε συγκεκριμένα σημεία, μπορούμε να αλλάξουμε χωρίστρα, να χρησιμοποιούμε στέκες, ή να κάνουμε διάφορα σινιόν.

Κάνουμε ανταύγειες

Αν δεν αντέχει μία γυναίκα να περιμένει μέχρι να μακρύνουν οι ρίζες, τότε μπορεί να ζητήσει από τον κομμωτή της να κάνει lowlights και γκρίζες ανταύγειες, που θα «δένουν» με το υπόλοιπο χρώμα.

Φυσικά γκρίζα μαλλιά συμβουλές

Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση θα γίνει σταδιακά, χωρίς να υπάρχει η αντιαισθητική διχρωμία σε ρίζες και μήκη.

Κάνουμε grombre

Φυσικά γκρίζα μαλλιά συμβουλές

Η τάση grombre προκύπτει από τις λέξεις grey και ombre. Δηλαδή αφήνουμε τις ρίζες όπως είναι και βάφουμε το υπόλοιπο μήκος των μαλλιών μας σε μια σταχτί απόχρωση, αποκτώντας ένα ενδιαφέρον τονικά αποτέλεσμα που είναι και μεγάλη τάση.

Υιοθετούμε μία κοντή κουπ

Για όσες γυναίκες θέλουν να κάνουν μία ριζική αλλαγή, μπορούν να κόψουν πολύ κοντά τα μαλλιά και να «ανοίξουν» το χρώμα τους. Καθώς αναπτύσσεται το γκρίζο, κόβουμε τις άκρες, ώσπου να μείνουν μόνο τα φυσικά γκρίζα μαλλιά. Είναι η πιο γρήγορη διαδικασία που επιπλέον δεν ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την τρίχα εφόσον είναι κοντή.

Φυσικά γκρίζα μαλλιά συμβουλές

via enimerotiko

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τα λάθη που κάνεις με το κινητό και βλάπτεις την υγεία σου!

Next post

«Δε νιώθω τα πόδια μου»: Το χτύπημα του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς στη μπασκέτα που κανείς φίλαθλος δεν θα ξεπεράσει