Αλμυρες συνταγές

Φτιάξε νόστιμα κολοκυθάκια στον Φούρνο σαν τηγανιτά!

 

 

 

ΥΛΙΚΑ: 2-3 κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με καλαμποκάλευρο και μια δυο κουταλιές φρυγανιά αν θέλουμε ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Πάπρικα γλυκιά Πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα κολοκυθάκια Ελαιόλαδο για το τέλος ή σκορδόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες πάχους λίγου μεγαλύτερου […]

 

ΥΛΙΚΑ:

2-3 κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με καλαμποκάλευρο και μια δυο κουταλιές φρυγανιά αν θέλουμε
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο για το τέλος ή σκορδόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες πάχους λίγου μεγαλύτερου από 1/2 cm ή σε μακρόστενες (κατά μήκος) ή σε μπαστουνάκια. Τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει λίγο λαδάκι με ένα πινέλο όχι πολύ.

 

Στρώνουμε τις αλευρωμένες φέτες μια δίπλα στην άλλη, σαν ντόμινο να αγγίζει η μια την άλλη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω ώστε να γίνουν ομοιόμορφα τραγανά και ψημένα.

 

Τα λαδώνουμε με λαδάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα (προαιρετικά)και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή και παραπάνω ανάλογα με το πάχος που θα κόψουμε τα κολοκυθάκια μας.

 

 

http://www.xrysessyntages.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Συνταγή για κεραλοιφή – Πως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας

Next post

Σπιτικό τονωτικό με λεμόνι για να εξαφανιστούν οι ρυτίδες από το πρόσωπο