μοδα-ομορφια

Φροντίδα Για Σγουρά Μαλλιά – 10 Προτάσεις Που Θα Σας Λύσουν Τα Χέρια!

Φροντίδα Για Σγουρά Μαλλιά – 10 Προτάσεις Που Θα Σας Λύσουν Τα Χέρια!

Είναι δύσκολη η φροντίδα για σγουρά μαλλιά ή όχι; Είθισται αρκετές γυναίκες να αγανακτούν με τα μαλλιά τους όταν αυτά είναι σγουρά, διότι η περιποίηση που χρειάζονται είναι συστηματική και συγχρόνως απαραίτητη προκειμένου να φαίνονται λίγο ή πολύ όμορφα.

Ουκ ολίγες οι στιγμές που οι σγουρομάλλες υποστηρίζουν ένθερμα ότι θα προτιμούσαν να είχαν ίσια μαλλιά, θεωρώντας ότι τα τελευταία είναι πιο «εύκολα» όσον αφορά το κομμάτι της φροντίδας τους.

Μέγα λάθος! Τα σγουρά μαλλιά έχουν τη δική τους χάρη, σας κάνουν να φαίνεστε ότι έχετε πυκνό και πλούσιο μαλλί και, το σημαντικότερο, δε χρειάζεται να σπαταλάτε ώρες μπροστά από έναν καθρέφτη με μία πρέσα ή μία συσκευή για μπούκλες· η φροντίδα για σγουρά μαλλιά είναι πράγματι σημαντική, τα χτενίσματα τύπου ίσιωμα, σπάσιμο και τα συναφή δεν έχουν καμία θέση στην καθημερινότητά σας.

Οι hairstylists επισημαίνουν ξανά και ξανά ότι τα σγουρά μαλλιά πρέπει να περιποιούνται συχνά και κυρίως σωστά έτσι ώστε να φαίνονται από μόνα τους όμορφα, λαμπερά, υγιή, πλούσια, χωρίς να απαιτείται η καθημερινή προσπάθεια φτιαξίματος κάποιου χτενίσματος, όπως πολλές από τις γυναίκες με ίσια μαλλιά κάνουν προκειμένου να αλλάξουν το βαρετό ίσιο look τους, προκειμένου να δώσουν κίνηση στο μαλλί τους, προκειμένου να δώσουν όγκο κ.λπ.

Η φροντίδα για σγουρά μαλλιά θα μας απασχολήσει, λοιπόν, εν προκειμένω. Δείτε όλες τις συμβουλές, τα μυστικά και τα κόλπα που το γυναικείο διαδικτυακό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα είναι εδώ για να μοιραστεί με εσάς!

Φροντίδα για σγουρά μαλλιά – 10 Προτάσεις που θα σας λύσουν τα χέρια!

1) Στέγνωμα

Η θερμότητα γενικότερα, άρα κι αυτή που πηγάζει από το σεσουάρ, ξηραίνει ακόμα περισσότερο τα σγουρά μαλλιά γι’ αυτό και είναι καλό να αποφεύγεται. Το ιδανικό θα ήταν να αφήνετε τα μαλλιά σας εντελώς μόνα τους να στεγνώσουν φυσικά.

Όταν ωστόσο έχετε ανοιχτό το air-condition ή είναι χειμώνας κι έχει κρύο και συλλήβδην φοβάστε μην κρυώσετε, τότε υπάρχουν οι δύο ακόλουθες εναλλακτικές:

α) Να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι μαλλιών που διαθέτετε, έχοντάς το όμως στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία και χρησιμοποιώντας εάν θέλετε (όχι υποχρεωτικά) τη φυσούνα,

β) Να τα τυλίξετε με μία πετσέτα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν όσο γίνεται εντός αυτής. Στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να γυρίσετε τουλάχιστον μία φορά την πετσέτα από την ανάποδη προκειμένου να γίνει πιο απορροφητική.

2) Ίσιωμα με πρέσα

Το ισιωτικό μαλλιών καταπονεί σε όλες τις γυναίκες τα μαλλιά τους, πόσο μάλλον σε εσάς, μιας και οι μπούκλες δεν αγκαλιάζουν σφιχτά το κεφάλι (όπως συμβαίνει με τα ίσια μαλλιά) με αποτέλεσμα να έχουν περιορισμένη επαφή με το σμήγμα που εκκρίνεται στην περιοχή της κεφαλής.

Ως απόρροια αυτού, τα σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή, πιο ευαίσθητα σε φθοροποιούς παράγοντες όπως είναι η θερμότητα που προέρχεται από το ισιωτικό μαλλιών. Έτσι, η φροντίδα για σγουρά μαλλιά δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη συμβουλή, η οποία συγκεκριμένα έγκειται στην όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση της πρέσας.

Προσπαθήστε να ισιώνετε σπάνια τα μαλλιά σας με το ισιωτικό και πάντα να φροντίζετε να έχετε περάσει πρώτα κάποιο προϊόν προστασίας από τη θερμότητα σε όλο το μήκος τους.

3) Σκούπισμα με πετσέτα

Όταν σκουπίζετε τα πρώτα νερά από τα μαλλιά σας έπειτα από το μπάνιο είναι βασικότατο να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που το πράττετε. Σε καμία περίπτωση μην τρίβετε την πετσέτα με τα μαλλιά σας διότι τα φθείρετε, τα αποδυναμώνετε, τα σπάτε και, το ηπιότερο όλων, τους προκαλείται αυτό που λέμε φριζάρισμα.

Ο σωστός τρόπος να απαλλάσσετε τις μπούκλες σας από τα πολλά νερά μετά το μπάνιο είναι ο εξής:

Τυλίγετε το κεφάλι σας περιμετρικά με μία βαμβακερή πετσέτα και σιγά – σιγά τραβάτε την πετσέτα αυτήν προς τα κάτω, προς τις άκρες δηλαδή των μαλλιών σας. Όσον αφορά στις ρίζες σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την πετσέτα και να κάνετε σχεδόν μασάζ προκειμένου να ξεμπλεχτούν και να στεγνώσουν· όχι όμως να τρίβετε την πετσέτα με το κεφάλι σας.

4) Βούρτσισμα

Στη φροντίδα για σγουρά μαλλιά μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος και το μέσο με το οποίο βουρτσίζετε τις μπούκλες σας. Ξεχάστε από εδώ και στο εξής τις βούρτσες με τα πυκνά τριχάκια και αρχίστε οπωσδήποτε να χρησιμοποιείτε χτένες με λίγα φαρδιά δόντια. Οι εν λόγω χτένες θα κάνουν το μαλλί σας λιγότερο επιρρεπές στο φριζάρισμα, ενώ παράλληλα θα διατηρήσουν τη λάμψη, τον όγκο και το φυσικό σχήμα των μπουκλών σας.

Επίσης, έχετε δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χτενίζετε τα μαλλιά σας:

α) κρατώντας τα μαλλιά σας στη χούφτα σας από τη μέση και χτενίζοντας πρώτα τα κάτω για να ξεμπλεχτούν κι έπειτα τα από πάνω,

β) χτενίζοντας σιγά – σιγά ξεχωριστά κάθε μεριά των μαλλιών, ξεκινώντας από τις ρίζες και οδηγώντας τη χτένα σταδιακά προς τις άκρες (κι έπειτα πάτε σε άλλο τμήμα μαλλιών). Και στις δύο περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να μη βάζετε δύναμη, διότι καταπονείτε την τρίχα σας.

5) Κούρεμα

Ένα ήπιο φιλαριστό κούρεμα μπορεί να προσφέρει στις μπούκλες σας τον επιθυμητό όγκο χωρίς βέβαια είναι υπερβολικός. Κάτι που καλό θα ήταν να αποφεύγετε εσείς που έχετε μπούκλες είναι το πολύ κοντό κούρεμα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών, καθαρά από άποψη εμφάνισης.

6) Για πολύ σφιχτές ή μπερδεμένες μπούκλες…

…μία πολύ καλή ιδέα είναι τα ρόλεϊ. Μπορούν να μεταμορφώσουν την εύθραυστη τρίχα, τις πολύ σφιχτές ή / και μπερδεμένες μπούκλες σας και να τις κάνουν πιο απαλές, πιο ελεύθερες κι εν γένει όμορφες και περιποιημένες. Να έχετε στο νου σας, πάντως, ότι όσο πιο μεγάλα είναι τα ρόλεϊ που χρησιμοποιείτε, τόσο πιο απαλές, πλούσιες κι ελεύθερες θα είναι οι μπούκλες σας.

Επιπρόσθετα, χρήζουν προσοχής δύο λεπτομέρειες οι οποίες όμως έχουν μεγάλη σημασία ως προς την όψη του τελικού αποτελέσματος του εν λόγω χτενίσματος:

α) τα μαλλιά πρέπει να τυλίγονται ομοιόμορφα στα ρόλεϊ,

β) οι άκρες των μαλλιών δεν πρέπει να λυγίζουν.

7) Conditioner

Το κοντίσιονερ (ή αλλιώς η μαλλακτική μαλλιών) είναι σαφώς απαραίτητο προς χρήση σε κάθε τύπο γυναικείου μαλλιού, συνεπώς και στις γυναίκες (και τους άντρες φυσικά) με μπούκλες. Η φροντίδα για σγουρά μαλλιά, ωστόσο, προαπαιτεί τη χρήση κανονικής προς λίγης ποσότητας conditioner, ποτέ υπερβολικής.

Επιλέξτε να βάζετε το μαλλακτικό προϊόν κατά τη διάρκεια του μπάνιου, αφού έχετε πρώτα λούσει με το σαμπουάν σας, και αφήνοντας το πάνω μέρος των μαλλιών χωρίς κοντίσιονερ.

8) Φυσικά έλαια

Η πλούσια και εις βάθος θρέψη της τρίχας κρίνεται επιτακτική όταν μιλάμε για σγουρά μαλλιά, κάτι που πολλά φυσικά λαδάκια μπορούν κάλλιστα να το επιτύχουν. Ενδεικτικά, ορισμένα έλαια που συνιστώνται για τη φροντίδα για σγουρά μαλλιά είναι τα εξής:

 • Έλαιο τζοτζόμπα
 • Έλαιο μακαντέμια
 • Δαφνέλαιο
 • Αμυγδαλέλαιο
 • Ελαιόλαδο

Ασφαλώς, κάθε έλαιο μπορεί να θρέψει και να ενυδατώσει σε βάθος τις μπούκλες σας, απλώς τα προαναφερόμενα θεωρούνται ένα τσακ καλύτερα, ένα τσακ πιο αποτελεσματικά! Μάλιστα, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε το φαρμακείο της γειτονιάς σας και να ζητήσετε να σας φτιάξουν μία μάσκα για τα μαλλιά σας από διάφορα έλαια.

Αν έχετε βαμμένα, ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, σίγουρα θα σας ετοιμάσουν μια μάσκα με δαφνέλαιο κι άλλα έλαια και βιταμίνες (π.χ. βιταμίνη Ε) και θα σας πουν να προσθέσετε ελαιόλαδο. Αν έχετε άλλου τύπου μαλλιά, οι φαρμακοποιοί θα γνωρίζουν σίγουρα ποια μάσκα με έλαια είναι η καταλληλότερη για εσάς.

Είτε επιλέξετε μία μάσκα από μείγμα ελαίων και βιταμινών είτε αποφασίσετε να βάζετε μόνες σας ένα λαδάκι στα μαλλιά σας, η συχνότητα εφαρμογής του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 φορά αν 2 εβδομάδες. Ακόμη, θα πρέπει να αφήνετε το λαδάκι ή τα λαδάκια για 1 ώρα το λιγότερο (έως και ολόκληρη τη νύχτα), έχοντας τυλίξει το κεφάλι σας με μία βαμβακερή πετσέτα ή με μία διαφάνεια τροφίμων.

Και ένα κόλπο για να λούζετε εύκολα τα λαδωμένα μαλλιά στη συνέχεια είναι το εξής: μόλις μπαίνετε στο μπάνιο σας να μην τα βρέχετε αλλά να βάζετε το πρώτο χέρι σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά που έχουν πάνω τους ακόμα το έλαιο / τα έλαια. Και μετά βάζετε κανονικά το δεύτερο χέρι σαμπουάν.

9) Προϊόντα styling

Η φροντίδα για σγουρά μαλλιά εννοείται ότι συμπεριλαμβάνει την τακτική χρησιμοποίηση προϊόντων styling που κάνουν τα μαλλιά να είναι και να φαίνονται πιο λαμπερά, πιο όμορφα, πιο περιποιημένα και τις μπούκλες στητές και καλοδιατηρημένες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Έτσι, να χρησιμοποιείτε κάποιο λαδάκι για λάμψη κι ενυδάτωση, κάποιο προϊόν για προστασία από τη θερμότητα και πρόληψη κατά της δημιουργίας ψαλίδας, λίγη λακ, λίγο αφρό μαλλιών και λοιπά. Πάντοτε, όμως, να ελέγχετε ότι τα προϊόντα styling που αγοράζετε είναι κατάλληλα για τα σγουρά μαλλιά σας.

10) Φροντίδα για σγουρά μαλλιά με μία τέλεια σπιτική μάσκα

Τι θα χρειαστείτε:

 • 1 ώριμο αβοκάντο
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
 • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία:

 • Με ένα κουτάλι, αφαιρείτε το εσωτερικό του αβοκάντο, βγάζοντας το κουκούτσι του.
 • Βάζετε το αβοκάντο χωρίς τον φλοιό και το κουκούτσι του όπως είπαμε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε.
 • Προσθέτετε το μέλι και το ελαιόλαδο στο πολτοποιημένο αβοκάντο.
 • Με μία σπάτουλα ή το κουτάλι που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως, ανακατεύετε καλά τα τρία υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 • Εφαρμόζετε τη μάσκα σε λουσμένα νωπά μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες.
 • Κάνετε για ένα με δύο λεπτά ένα απαλό μασάζ στις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής.
 • Αφήνετε τη χειροποίητη αυτή να δράσει για 20 με 30 λεπτά το πολύ.
 • Ξεπλένετε πολύ καλά. Λούζεστε με το σαμπουάν σας, 1 χέρι κατά προτίμηση.
 • Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα στα μαλλιά σας 1 με 2 φορές ανά εβδομάδα, είτε σε αντικατάσταση των ελαίων είτε συμπληρωματικά με αυτά.

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Δείτε ΓΙΑΤΙ πονάνε τα Κόκαλα και οι Αρθρώσεις σας όταν Βρέχει ή έχει Υγρασία

Next post

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα για να δείξετε 10 χρόνια νεότερη!