Αλμυρες συνταγές

Τυρόπιτα κουρού με τυρί κρέμα

Τυρόπιτα κουρού με τυρί κρέμα

 

 

 

Υλικά

  • 200 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 400 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Λίγο γάλα για το άλειμμα

συνταγή για τυρόπιτα κουρού

Εκτέλεση

    • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν και λίγο αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε, αν κολλάει στα χέρια βάζουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
    • Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τυρί φέτα θρυμματισμένο, τυρί κρέμα, μπόλικη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μια φόρμα βάζουμε λαδόκολλα. Απλώνουμε τη μισή ζύμη, βάζουμε τη γέμιση, απλώνουμε από πάνω την άλλη μισή ζύμη. Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού ανακατεμένο με γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη στο τσακ μπαμ

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε νερό, λάδι, αλάτι και ξύδι και τα ανακατεύουμε.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, βάζοντας αλεύρι.
  • Κάνουμε το ζυμάρι μπαλίτσα και κόβουμε μικρά κομμάτια.
  • Ανοίγουμε φύλλο, με μία προς μία μπαλίτσα.
  • Ρίχνουμε σταδιακά λάδι και τρίβουμε φέτα.
  • Κλείνουμε το φύλλο από δεξιά, αριστερά, διπλώνοντας το κάτω μέρος.
  • Κλείνουμε το απέναντι φύλλο για να γίνει φάκελος.
  • Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάψει, το λάδι.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια από την τυρόπιτα ένα προς ένα στο τηγάνι για να ζεσταθούν.
  • Στο τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.
  • Καλό θα ήταν να βάλετε σακουλάκια στην κατάψυξη για να έχετε αποθέματα.
  • Επίσης, μέσα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά για να δημιουργήσουμε μια πιο πλούσια γέμιση.

Τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη στο τσακ μπαμ

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αγιορείτικη συνταγή: Το τέλειο γαλακτομπούρεκο

Next post

Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από μια μαρμάρινη ταφική τραπεζαρία στον Βόλο