Αλμυρες συνταγές

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΥΜΗΣ

 

GreekMasa - Τούρτες Σύμης

 

 

Τούρτες Συμιακές τυρόπιτες

 

 

 

Για τη ζύμη

 

 

• ένα τέταρτο βούτυρο
• ένα ποτήρι γάλα χλιαρό
• όσο αλεύρι σηκώσει
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
• λίγο (5 κομματάκια) μαστίχι κοπανισμένο (μέσα στο αλεύρι)

 

Για τη γέμιση

 

• περίπου 400 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί τριμμένο
• ένα τέταρτο ανθότυρο
• περίπου 10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
• ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 2 αυγά (ή και ένα, αν προσέχετε τη χοληστερίνη σας)

 

Εκτέλεση

 

Γενομένης ,λοιπόν, της ζύμης μας με το γνωστό τρόπο (ανακάτεμα υλικών για γερά μπράτσα..) η νοικοκυρά (….ή ο νοικοκύρης) παίρνει κομματάκι-κομματάκι (ίσα με ένα καρύδι) το ζυμάρι και ανοίγει με τα δάχτυλα φύλλο μέσα στο πιατάκι της πάστας (για να καταλάβετε το μέγεθος). Έπειτα, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και κλείνουμε το φύλλο, πατάμε τις άκρες του με το πιρούνι, αλείφουμε τις τουρτίτσες μας με αυγό και τις ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα…
Το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει. Συμιακή Λαμπρή!

 

Καλή όρεξη!

 

 

be2news.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αποκαλύφθηκε η συνταγή ομορφιάς της Μέριλιν Μονρόε

Next post

«Η ατιμία του βλάκα είναι δεδομένη- πίσω από τη μνησικακία, την κακοήθεια, τον φθόνο…»