Κοσμος

Τρόφιμα που έχουν απαγορευτεί σε διάφορα μέρη του κόσμου

Διαφάνεια 2 από 27: Οι ΗΠΑ θεώρησαν παράνομη την εισαγωγή του χαβιαριού beluga όταν οι διεθνείς παραγωγοί δεν τους ενημέρωσαν λεπτομερώς σχετικά με τους τρόπους διατήρησης του ψαριού.
Διαφάνεια 3 από 27: Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσαν την εισαγωγή σολομού ιχθυοτροφείου καθώς τα ψάρια αυτά τρέφονται με μη φυσική διατροφή.
Διαφάνεια 4 από 27: Εάν επιθυμείτε διακαώς να δοκιμάσετε ή να γευτείτε το εθνικό πιάτο της Σκωτίας η μόνη λύση είναι να επισκεφθείτε τη χώρα.

Διαφάνεια 5 από 27: Κάποιες χώρες έχουν νομοθεσία η οποία απαγορεύει πλήρως ή μερικώς όλες τις γενετικά τροποποιημένες τροφές.

 

Διαφάνεια 6 από 27: Το παραδοσιακό αυτό πιάτο το οποίο συνηθίζεται σε όλη την Ινδία και στο τόξο της Αφρικής, απαγορεύεται στην Σομαλία επειδή θεωρείται πολύ Χριστιανικό.
Διαφάνεια 7 από 27: Παρόλο που σε κάποιες χώρες της Ευρώπης το μη παστεριωμένο γάλα καταναλώνεται ευρέως, σε άλλες χώρες του κόσμου απαγορεύεται.
Διαφάνεια 8 από 27: Tα γλυκά από ζελέ που περιέχουν μια υδατοδιαλυτή διαιτητική ίνα που ονομάζεται konjac απαγορεύονται στην Αγγλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Διαφάνεια 9 από 27: Το κρέας που περιέχει το συνθετικό πρόσθετο ρακτοπαμίνη έχει απαγορευτεί σε περίπου 160 χώρες.
Διαφάνεια 10 από 27: Το όνομα του σημαίνει στα γαλλικά "παχύ συκώτι" και περί αυτού πρόκειται.
Διαφάνεια 11 από 27: Παρά το γεγονός ότι το αρσενικό θεωρείται δηλητήριο, δίνεται στα κοτόπουλα για να γίνει το κρέας τους ροζ και να διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Διαφάνεια 12 από 27: Παρόλο που γενικώς στις ΗΠΑ δεν απαγορεύονται, στην Καλιφόρνια απαγορεύεται να πωλούνται ωμά αμύγδαλα.
Διαφάνεια 13 από 27: Το μικρό αυτό μελωδικό πουλί θεωρείται σπάνια λιχουδιά για τους Γάλλους εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Διαφάνεια 14 από 27: Υπάρχουν κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα στις ΗΠΑ όπως το γιαούρτι ή το γάλα τα οποία περιέχουν συνθετικές αυξητικές ορμόνες, όπως τις rBGH & rBST που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν καρκίνο.
Διαφάνεια 15 από 27: Η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή επεξεργασμένων και συσκευασμένων τροφίμων που περιέχουν κόκκινες, κίτρινες ή μπλε χρωστικές ουσίες.
Διαφάνεια 16 από 27: Το BHA (βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη) και το BHT (βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο) είναι κοινά συντηρητικά που βρίσκονται στα δημητριακά, στις ποικιλίες ξηρών καρπών, στις τσίχλες και στα προϊόντα επάλειψης.
Διαφάνεια 17 από 27: H κυβέρνηση της Σιγκαπούρης κατάφερε να καθαρίσει σημαντικά τους δρόμους αποφασίζοντας να απαγορεύσει τις τσίχλες.
Διαφάνεια 18 από 27: Η ζύμη για τα έτοιμα ψωμάκια για μπέργκερ ή χοτ-ντογκ συχνά περιέχει πάρα πολλά πρόσθετα όπως είναι το βρωμιούχο κάλιο το οποίο έχει κατηγορηθεί για μια σειρά από ασθένειες.
Διαφάνεια 19 από 27: Το εξαιρετικά αυτό δυνατό οινοπνευματώδες ποτό προέρχεται από την απόσταξη διαφόρων φυτών.
Διαφάνεια 20 από 27: Στη Δανία το δημοφιλές αυτό σοκολατένιο ρόφημα, που το έχουν καταναλώσει γενιές και γενιές σε όλο τον κόσμο, απαγορεύτηκε.
Διαφάνεια 21 από 27: Το δηλητηριώδες αυτό ψάρι θεωρείται μεγάλη λιχουδιά στην Ιαπωνία και στην Κορέα.
Διαφάνεια 22 από 27: Το Μπανγκ είναι μια βρώσιμη μορφή κάνναβης, η οποία είναι σε μορφή ποτού και καταναλώνεται συχνά σε φεστιβάλ στην Ινδία και στο Νεπάλ.
Διαφάνεια 23 από 27: Τα χορτοφαγικά γεύματα απαγορεύονται στα γαλλικά σχολεία καθώς το υπουργείο υγείας πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν τις πρωτεΐνες που έχουν ανάγκη από μη χορτοφαγικές πηγές.
Διαφάνεια 24 από 27: Το Casu Marzu, που σημαίνει μουχλιασμένο τυρί, είναι μια σπεσιαλιτέ της Σαρδηνίας. Οι κάτοικοι τοποθετούν προνύμφες μύγας στο Πεκορίνο όπου και γίνεται η δεύτερη ζύμωση.
Διαφάνεια 25 από 27: Το olestra είναι ένα συνθετικό υποκατάστατο λίπους με μηδέν θερμίδες, το οποίο χρησιμοποιείται στα πατατάκια χωρίς λιπαρά.
Διαφάνεια 26 από 27: Τα φύλλα του εν λόγω φυτού δεν είναι επικίνδυνα, το αιθέριο έλαιο όμως είναι.
Διαφάνεια 27 από 27: Ο λόγος που τα δημοφιλή αυτά σοκολατάκια έχουν απαγορευτεί στις ΗΠΑ δεν είναι επειδή το παιχνίδι που περιέχουν θεωρείται επικίνδυνο.
www.msn.com
loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αγνώριστος και με μουστάκι o «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» – Δεν θα τον αναγνώριζε ούτε ο Τζεφιρέλι

Next post

Εκπληκτικά πλάνα: Πώς κινείται η Γη; [Βίντεο]