χρησιμα

Τριμμένο τυρί: Το απόλυτο τρικ για να καθαρίσετε τον τρίφτη στο λεπτό!

 

Γυρίζω κουρασμένη από τη δουλειά και η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή που μου έρχεται στο μυαλό είναι μακαρόνια με τυρί. Απλά, καθόλου δημιουργικά αλλά πολύ νόστιμα! Δεν έχω όμως τριμμένο τυρί και βαριέμαι να τρίβω. Σκέφτομαι το μετά: ποιος καθαρίζει τον τρίφτη; Πόσες φορές έχω μετανιώσει που έτριψα τυρί μόνη μου αντί να έχω ανοίξει μια συσκευασία τριμμένου προϊόντος;

Η γιαγιά μου πάντα λέει πως είναι καλύτερο να τρίβεις μόνη σου το τυρί παρά να αγοράζεις έτοιμο τριμμένο. Οι παλιές νοικοκυρές άλλωστε γνωρίζουν καλά τέτοια μικρά μυστικά που προσδίδουν νοστιμιά στο φαγητό. Και να είστε σίγουροι ότι θα δείτε τη διαφορά αν το κάνετε κι εσείς! Πρώτον, δεν θα έχει τα συντηρητικά που υπάρχουν στα συσκευασμένα προϊόντα. Και δεύτερον και σημαντικότερο, όταν τρίβουμε το τυρί λίγο προτού το καταναλώσουμε, μπορούμε να πετύχουμε μια πιο φρέσκια, κρεμώδη και ολοκληρωμένη γεύση. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνουμε ένα πιο νόστιμο αλλά και πιο υγιεινό πιάτο!

Το τρίψιμο του τυριού όμως μπορεί να γίνει μεγάλος μπελάς. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το τυρί κολλάει στον τρίφτη. Ειδικά αν έχει κανείς λίγο χρόνο, πεινάει πολύ και θέλει απλώς να ετοιμάσει ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο.

Ένα εύκολο τέχνασμα θα μας δώσει λύση στο αιώνιο αυτό πρόβλημα και θα μας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια!

Πώς θα καθαρίσετε άμεσα και γρήγορα τον τρίφτη σας
Το ελαιόλαδο είναι αυτό που θα σας γλιτώσει από τον κόπο. Αρκεί μόνο να ψεκάσετε με ελαιόλαδο τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικού του τρίφτη σας, προτού τον χρησιμοποιήσετε. Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου και προτού ξεκινήσετε να τρίβετε, ψεκάστε σχολαστικά όλες τις επιφάνειες του σκεύους σας.
Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό: όταν αρχίσετε τη διαδικασία, το τυρί θα πέφτει προς τα κάτω και δεν θα κολλάει καθόλου στα τοιχώματα του σκεύους! Το καθάρισμα του τρίφτη στη συνέχεια θα είναι… παιχνιδάκι!

 

Και μετά το τρίψιμο, τι;
Αφού κάνατε τον κόπο να τρίψετε το φρέσκο τυράκι σας και βρήκατε και τον τρόπο να καθαρίσετε εύκολα τον τρίφτη σας, δεν έχετε παρά να πάρετε τα μαγειρικά σας σκεύη και να… δημιουργήσετε στην κουζίνα σας!

 

 

Home

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!

Next post

Τα 4 λαχανικά με αντιφλεγμονώδη δράση που συστήνονται για επίπεδη κοιλιά