υγεια

Τρία λάθη που όλοι κάνουμε κάθε πρωί

10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα | clickatlife

 

Αν νιώθετε κουρασμένοι μπορεί να φταίτε εσείς

 

 

Για τους περισσότερους ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολο αλλά μπορεί για κάποιους να είναι αφόρητο και κουραστικό.

Και η κούραση και η ατονία που αισθανόμαστε όλη την υπόλοιπη ημέρα, μπορεί να οφείλεται σε δικά μας λάθη. Όπως τα 3 παρακάτω:

Πίνετε καφέ μόλις ξυπνήσετε

Το σώμα, σύμφωνα με έρευνες, εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα κορτιζόλης (ορμόνη που είναι υπαίτια για το άγχος) μεταξύ 8 και 9 το πρωί. Αν εκείνη την ώρα πιούμε καφέ, η επίδραση της καφεΐνης επιβραδύνεται και νιώθουμε κουρασμένοι. Οπότε πάρτε πρώτα ένα καλό πρωινό και πιείτε τον καφέ σας μετά τις 9.30.

Πέντε συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε όταν ξυπνάμε το πρωί | HuffPost  Greece LIFE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ντύνεστε στο σκοτάδι

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αντέχουν το φως όταν ξυπνούν και προτιμούν να ντύνονται στο σκοτάδι. Όμως όπως εξηγεί η Dr. Natalie Dautovich, από το Εθνικό Κέντρο Ύπνου της Αμερικής, πρόκειται για μια άκρως κακή συνήθεια που δεν βοηθά το σώμα μας να συνειδητοποιήσει πως έχει φτάσει η μέρα και το βάζει σε μια συνθήκη να νομίζει πως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ύπνου.

Snooze ή αλλιώς επαναλαμβανόμενη αφύπνιση

Μπορεί η ώρα που βάζετε το ξυπνητήρι να είναι συγκεκριμένη, αλλά πλέον υπάρχει και η επαναλαμβανόμενη αφύπνιση. Την οποία τιμούν πολύ, πατώντας την επανειλημμένα. Ο λίγος ύπνος που νομίζετε ότι κερδίζετε έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό που προσδοκάτε. Γιατί αν στο ενδιάμεσο προλαβαίνετε να κοιμηθείτε, η εναλλαγή ύπνος- ξύπνημα, θα κουράσει περισσότερο τον οργανισμό σας.

 

Τρία λάθη που όλοι κάνουμε κάθε πρωί

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Κορωνοϊός: Επιτρέπεται ο θηλασμός με Covid-19; Έρευνα απαντά

Next post

Μάγια Αγγέλου: Η πρώτη γυναίκα με το ελληνικό όνομα σε αμερικανικό νόμισμα