Ερευνες

Το χόμπι που κρατάει τον εγκέφαλό σου νέο

 

Το χόμπι που κρατάει τον εγκέφαλό σου νέο

 

 

Τα χρόνια περνούν και απομνημονεύουμε συνεχώς όλο και λιγότερα πράγματα γύρω από κάποια γεγονότα ή από αυτά που θέλουμε να κάνουμε.

Δραστηριότητες όπως τα σταυρόλεξα ή το διάβασμα κάνουν καλή γυμναστική στο μυαλό και το κρατούν σε εγρήγορση. Πρόκειται για χρήσιμες δραστηριότητες, που προστατεύουν τον εγκέφαλο από εκφυλιστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, πάντα έως έναν βαθμό.

Σύμφωνα όμως με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, υπάρχει ένα τρόπος να κρατήσεις νέο τον εγκέφαλό σου. Και μάλιστα να διασκεδάσεις κάνοντάς το.

Πρόκειται για ένα χόμπι. Κι αυτό το χόμπι δεν είναι άλλο από τον χορό. Ο χορός συνδέεται με έναν μικρότερο ρυθμό γήρανσης της λευκής ουσίας του εγκεφάλου, δηλαδή του τμήματος του νευρικού συστήματος που έχει να κάνει με την μάθηση αλλά και την επικοινωνία με άλλες περιοχές του εγκεφάλου.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Aga Burzynska, μας λέει ότι η λευκή ουσία αποδυναμώνεται όσο περνούν τα χρόνια και αυτό οδηγεί σταδιακά σε «κενά» στην επικοινωνία με τις υπόλοιπες περιοχές του εγκεφάλου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων και εργασιών.

 

https://www.e-radio.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»;

Next post

Η φωνή μας δείχνει τι χαρακτήρας είμαστε