Αλμυρες συνταγές

Το φαγητο της ”καραντινας”

 

 

 

 

 

Αδειασαμε τα ραφια και σημερα φαγαμε μακαρονια, περισσεψαν ομως και λυπαμαι να τα πεταξω, οποτε σκεφτηκα να φτιαξω μια λαχταριστη μακαρονοπιτα, ,τιποτα δεν θα παει ”χαμενο” και ολοι θα ειμαστε ευτυχισμενοι και χορτατοι.

 

250 γραμμάρια σπαγγέτι

2 αυγά

1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος

250 γραμμάρια γάλα

100 γραμμάρια τυρί τριμμένο (ιταλική παρμεζάνα)

Λίγα φύλλα μαϊντανό

130 γραμμάρια μπέικον καπνιστό

Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλάτι και πιπέρι

 

Σε ένα τηγάνι ροδίστε το μπέικον με μια σταγόνα λάδι.

 

 

 

Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και σταδιακά ρίξτε το γάλα, το αλατοπίπερο, τα μακαρόνια, το τριμμένο τυρί και το μπέικον.

 

Τρίψτε από πάνω το μοσχοκάρυδο και βάλτε μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά να διαχυθούν παντού τα υγρά.

 

 

 

Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι και ρίξτε το μείγμα.

 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

 

Αυθεντική ιταλική μακαρονόπιτα με μπέικον

 

be2news.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Νηστίσιμα κεφτεδάκια από πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα που γίνονται πιο νόστιμα και από τα κανονικά

Next post

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ: Συναρπάζουν οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια