Κοσμος

Το νησί όπου ποτέ δεν προσγειώθηκε αεροπλάνο ή ελικόπτερο

 

Το νησί όπου ποτέ δεν προσγειώθηκε αεροπλάνο ή ελικόπτερο

 

 

Πρόκειται για το πιο μικρό και πιο απομακρυσμένο κατοικημένο μέρος στον κόσμο. Το Pitcairn Ιsland βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου στη μέση της απόστασης μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Περού. Είναι ένα πανέμορφο μέρος, που δεν έχει ακόμα «αγγιχτεί» από τον τουρισμό, αποτελώντας το πιο μακρινό έδαφος της Βρετανίας.

Έχει εμβαδόν 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με το τοπίο του να αποτελείται από πλούσιο πράσινο μέχρι και άγονα βράχια που αναχαιτίζουν τα νερά του ωκεανού. Σπάνια πτηνά και πλούσια θαλάσσια ζωή απαρτίζουν το συνολικό οικοσύστημά του μικρού αυτού νησιού.

Οι κάτοικοι είναι μόλις 50. Είναι όλοι απόγονοι του πληρώματος του βρετανικού ιστιοφόρου HMS Bounty, το οποίο έχει μείνει στην ιστορία για την περίφημη ομώνυμη ανταρσία. Το πλήρωμα εγκαταστάθηκε στο απομονωμένο παρθένο νησί. Οι επισκέπτες φιλοξενούνται από τους ίδιους, καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάποιο ξενοδοχείο στο Pitcairn.

@wikipedia.org

Μόνο ένας δρόμος είναι φτιαγμένος με άσφαλτο, με τους κατοίκους να μετακινούνται είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατα των τεσσάρων θέσεων. Το πλησιέστερο σημείο «πολιτισμού» είναι η Ταϊτή, η οποία όμως απέχει 3 με 4 ημέρες με πλοίο. Μόνο με πλοίο άλλωστε θα μπορούσε να γίνει η συγκεκριμένη διαδρομή, αφού στο νησί δεν έχει προσγειωθεί ποτέ αεροπλάνο ή ελικόπτερο.

Φυσικά αυτός ο απομακρυσμένος παράδεισος έχει και μια σκοτεινή ιστορία. Έχει συνδέσει το όνομά του με βιασμούς, αιμομιξίες και εγκληματικότητα. Η πιο γνωστή ιστορία είναι εκείνη του 2004, όταν 7 άνδρες κάτοικοι του νησιού αντιμετώπισαν συνολικά 55 κατηγορίες για σeξουαλικά αδικήματα εναντίον νέων και παιδιών.

Οι 7 αυτοί άνδρες ήταν το 1/3 του ανδρικού πληθυσμού του νησιού. Ανάμεσα τους βρισκόταν και ο δήμαρχος. Οι 6 από τους 7 κρίθηκαν ένοχοι για αρκετές από αυτές τις κατηγορίες.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

SMS 13032: Πως θα κάνουμε ψώνια από αύριο

Next post

Η σατανική γυναίκα που βρήκε τρόπο να δηλητηριάσει δεκάδες παιδιά σε μια νύχτα