Κοσμος

Το ΄΄τέλος΄΄ των αδελφών Μπογκντάνοφ, η εμμονή τους με την ομορφιά και η cult των πλαστικών επεμβάσεων

Γαλλία: Ο εκκεντρικός Ιγκόρ Μπογκντάνοφ κατέληξε από COVID μετά το δίδυμο  του

 

Ο θάνατος των αδελφών Μπογκντάνοφ, η εμμονή τους με την ομορφιά και η cult των πλαστικών επεμβάσεων

Οι δίδυμοι celebrities ήταν κάτι σαν “εισηγητές” της μανίας για ομορφιά, περίεργα πρότυπα που επηρέασαν εκατομμύρια γυναίκες

 

 

 

Στα 90s, αν κάποιος ήθελε να εξηγήσει τη φρενίτιδα με τις πλαστικές επεμβάσεις, τα botox (και τα fillers που μάς βρήκαν αργότερα) θα χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα τους αδελφούς Μπογκντάνοφ.

Ο Γκρίσκα και ο Ίγκορ που πέθαναν από κορωνοϊό με απόσταση μερικών ημερών, μεταξύ της δύσης του 2021 και της ανατολής του 2022, στη χώρα μας ήταν ελάχιστα γνωστοί, κυρίως μέσα από αφιερώματα για πλαστικές που δεν πήγαν ακριβώς καλά και για ακραίες παραμορφώσεις από τον εθισμό στο νυστέρι των πλαστικών χειρουργών.

Ωστόσο, στο εξωτερικό και κυρίως στη Γαλλία, οι αδελφοί Μπογκντάνοφ ήταν πασίγνωστοι: ξεκίνησαν ως pop idols μιας τηλεόρασης που έβρισκε τα πατήματα της στις πολύχρωμες δεκαετίες των ’80s – ’90s και μέχρι να καταλήξουν cult μορφές αμφότεροι, είχαν εμπλακεί σε διάφορα projects, αλλά και σκάνδαλα και κυρίως είχαν ανακατευτεί με το high society που ήδη περνούσε το μήνυμα ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι το παν.

Ευγενούς καταγωγής, όπως υποστήριζαν, και με σπουδές στα μαθηματικά και τη φυσική, οι δίδυμοι υπήρξαν και τηλεοπτικοί παρουσιαστές -με τηλεοπτικά projects εκλαϊκευμένης επιστήμης- και wanna be διδάκτορες με μία, κατά τα λοιπά, αμφιλεγόμενη έρευνα στην κβαντική φυσική. Επίσης, κοσμοπολίτες με τεράστια επιρροή και συμπάθειες στις γυναίκες του κύκλου τους – κι απ’ ό,τι αποδείχθηκε μέσα στα χρόνια, όχι μόνο.

 

Κορωνοϊός – «Έφυγαν» με διαφορά 6 ημερών οι δίδυμοι αδελφοί Μπογκντάνοφ |  MEGA TV

 

 

Ήταν και το εκκεντρικό ντύσιμο -λαμέ κοστούμια και εντυπωσιακά παπούτσια- ήταν και το σκάνδαλο με τα διδακτορικά τους που αμφισβητήθηκαν, όπως και εν γένει οι θέσεις τους για το Big Bang και τη γέννηση του κόσμου

“Temps X” (“Time X”) ήταν ο τίτλος της εκπομπής που παρουσίαζαν και όταν οι αλλαγές στα πρόσωπά τους άρχισαν να μαρτυρούν την εμμονή με την πλαστική χειρουργική, τα αστεία της εποχής τους ήθελαν “εξωγήινους”, “παρουσιαστές επιστημονικής εκπομπής με απευθείας σύνδεση στον Άρη” και άλλα τέτοια εξυπνακίστικα.

Ήταν και το εκκεντρικό ντύσιμο -λαμέ κοστούμια και εντυπωσιακά παπούτσια- ήταν και το σκάνδαλο με τα διδακτορικά τους που αμφισβητήθηκαν, όπως και εν γένει οι θέσεις τους για το Big Bang και τη γέννηση του κόσμου (έφτασαν να ισχυρίζονται ότι το Big Bang ήταν η μικρότερη έκρηξη από αυτή που προηγήθηκε και τελικά καθόρισε τη δημιουργία του σύμπαντος).

Αργότερα, έλαβαν διδακτορικούς τίτλους, ο Igor στη φυσική και ο Grichka στα μαθηματικά, και δημοσίευσαν ακαδημαϊκές εργασίες που αρχικά εξέπληξαν και στη συνέχεια έπεισαν την επιστημονική κοινότητα να μην ασχοληθεί άλλο μαζί τους.

Η έρευνά τους αμφισβητήθηκε, για πολλούς από τους… συναδέλφους τους δεν ήταν τίποτα περισσότερο από κλασικοί απατεώνες, όμως, για πολλούς άλλους ήταν δύο εστέτ τύποι που απλώς επιζητούσαν την προσοχή.

Φυσικά, όλο αυτό το gossip στους ακαδημαϊκούς κύκλους δεν τους εμπόδισε να εκδίδουν βιβλία, να παραχωρούν συνεντεύξεις και να αμείβονται πλουσιοπάροχα για τις “επιστημονικές” διαλέξεις τους.

Και επειδή το θράσος, αν ξέρεις να το δουλέψεις σωστά, θεωρείται και προσόν έφτασαν στο σημείο και να μηνύσουν και να κυνηγήσουν δικαστικά διακεκριμένους επιστήμονες που τόλμησαν να χαρακτηρίσουν την έρευνα τους φάρσα -στην καλύτερη περίπτωση-, ένα μάτσο τσαρλατανίστικες ανοησίες στη χειρότερη.

Πλάκα – πλάκα, το “Before the Big Bang”, το βιβλίο τους που παρουσίαζε ακριβώς αυτόν τον ισχυρισμό τους περί της δημιουργίας του σύμπαντος και εκδόθηκε το 2004, υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα best seller της Γαλλίας, τη στιγμή που σοβαρά επιστημονικά συγγράμματα, με χρόνια ερευνών και τεκμηρίων από την πλευρά των επιστημόνων που τα υπογράφουν, μαρουλιάζουν σε κάποια αποθήκη. Ούτε καν στα ράφια ενός βιβλιοπωλείου.

Το καλύτερο; Πιστοί στη γκαιμπελική θεωρία του “λέγε, λέγε, κάτι μένει”, βρέθηκε τελικά επίσημος φορέας, συγκεκριμένα ένα ιδιωτικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στη Σερβία, που τους έχρισε καθηγητές κοσμολογίας. Τώρα αν το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είχε κατηγορηθεί ότι στην πραγματικότητα είναι “εργοστάσιο παραγωγής πανεπιστημιακών τίτλων”, αυτό δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν. Και το αν οι ίδιοι κατηγορήθηκαν κάποτε για λογοκλοπή της ακαδημαϊκής εργασίας του αστροφυσικού Trinh Xuan Thuan. Μικροπράγματα. Οι Μπογκντάνοφ είχαν άπειρα μπλεξίματα με τον νόμο, όμως, συνέχιζαν απτόητοι -και στο πεδίο της κοινωνικής και κοσμοπολίτικης ζωής- φλερτάροντας και συνάπτοντας εφήμερους δεσμούς με μοντέλα, πλούσιες γόνους και socialites, ενώ στο μεταξύ η παραμόρφωση των προσώπων τους είχε πλέον ολοκληρωθεί.

Εκτεταμένες επεμβάσεις στις σιαγόνες και το πηγούνι, τη μύτη και τα ζυγωματικά, τα χείλη και το μεσόφρυο ήταν αφορμή για ένα άνευ προηγουμένου gossip, καθώς πολλές από τις διάσημες φίλες τους πείθονταν να προχωρήσουν σε κάτι ανάλογο.

Οι ίδιοι, πάντως, ποτέ δεν παραδέχθηκαν ότι είχαν προχωρήσει σε πλαστικές, παρά απαντούσαν ότι αυτού του είδους οι μεταμορφώσεις ήταν αποτέλεσμα “απροσδιόριστων τεχνολογιών”, τις οποίες χρησιμοποιούσαν και για “επιστημονικούς” λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, οι Μπογκντάνοφ στη γαλλική ποπ κουλτούρα “πέρασαν” ως άντρες  που με τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τις προτιμήσεις και το lifestyle τους επηρέασαν σοβαρά -και όχι για καλό- τη γυναικεία ματιά, ειδικά σε ό,τι αφορούσε την εξωτερική εμφάνιση και την ελαφρότητα με την οποία από το ’90 και μετά αντιμετωπίζονταν οι πλαστικές επεμβάσεις.

 

Ποιοι είναι οι αδερφοί Μπογκντάνοφ: η ιστορία περίεργων και ανέκδοτων  ψευδοεπιστημόνων και σόουμεν. Ο Igor Bogdanov παντρεύτηκε τον Igor Bogdanov  French

 

Τα μποτοξάκια, τα fillers, γενικώς η άποψη ότι τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, με πολλά λεφτά και ισχυρές γνωριμίες ήταν κάτι που οι Μπογκντάνοφ διέχεαν υποδόρια στην παρισινή κοινωνία, ενώ είχαν κατηγορηθεί και ως (ψευτο)εστέτ και ξεπεσμένοι αριστοκράτες που κυνηγούσαν μόνο το κέρδος.

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι αυτό το τελευταίο το κληρονόμησαν από τον πατέρα τους, τον Γιούρι Οστασένκο Μπογκντάνοφ, πλανόδιο καλλιτέχνη που ισχυριζόταν ότι κατάγεται από Τάταρο πρίγκιπα. Βέβαια για να είναι κανείς αντικειμενικός, η γιαγιά τους -από την πλευρά της μητέρας τους- η Bertha Kolowrat-Krakowska, ήταν όντως παλιά κόμισσα της Βοημίας που έχασε τον τίτλο, λόγω ενός ερωτικού σκανδάλου.

Αλήθεια ή ψέματα, τι σημασία είχε; Ο πρώτος γάμος του Igor έγινε με την αριστοκράτισσα Ludmila d’Oultremont από το Βέλγιο και ο δεύτερος με την Amélie de Bourbon-Parme, μοντέλο και απόγονο του Λουδοβίκου XIV, το 2009 σε μια τελετή με αστέρια στο Château de Chambord στην κοιλάδα του Λίγηρα. Δύο γάμοι, δύο διαζύγια, άπειρα χρήματα και άπειρες γυναίκες να θέλουν να είναι στον κύκλο τους, να πιστεύουν ότι οι δίδυμοι γνωρίζουν πράγματα για τη ζωή, την ομορφιά και την ευτυχία που όλοι οι άλλοι αγνοούσαν.

Κάπως έτσι έπεσε στα νύχια τους και ένας εκατομμυριούχος που πείσθηκε να τους χρηματοδοτήσει με 1 εκ. δολάριο και περιέργως αυτοκτόνησε το 2018 και ενώ ακριβώς γι’ αυτή την επένδυση – απάτη εκκρεμούσε δίκη που θα ξεκινούσε τώρα κοντά, οι δίδυμοι πέθαναν, σχεδόν μαζί…

Μάγοι του lifestyle; Τσαρλατάνοι με I.Q πάνω από 190, όπως ισχυρίζονταν; Τηλεοπτικά cult, με -κατά τα λοιπά- υψηλές σπουδές στο Sciences Po (σ.σ.: Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών των Παρισίων) και στην École Pratique des Hautes Études; Ό,τι απ’ όλα αυτά κι αν ίσχυε, οι Μπογκντάνοφ στους οποίους οφείλουμε την κανονικοποίηση των βίαιων παρεμβάσεων στην εμφάνισή μας και τη μανία με την ομορφιά, πέθαναν ανεμβολίαστοι και απολύτως αποφασισμένοι να μη συζητήσουν τη φθαρτότητα της ανθρώπινης φύσης. (Κάπως παράξενο για ανθρώπους που πίστευαν τόσο πολύ στην επιστήμη….)

Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, λίγο πριν πεθάνουν, βρίσκονταν σε εξαιρετική φόρμα. “Πίστευαν ότι είναι άτρωτοι. Ο θάνατος ήταν γι’ αυτούς ένα θέμα – ταμπού. Δεν είχαν εμβολιαστεί και η απόφαση ήταν προσωπική και όχι πολιτικοί. Ήταν δύο τύποι που δούλεψαν πολύ σ’ αυτή τη ζωή”.

Αλίμονο.

 Πέθαναν οι εκκεντρικοί αδελφοί Μπογκντάνοφ από κορονοϊό, ανεμβολίαστοι

https://ampa.lifo.gr/

 

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Η απόλυτη δίαιτα για εργαζόμενα κορίτσια: Χάσε 5 κιλά σε μια βδομάδα, χωρίς ταπεράκια

Next post

Οι άνθρωποι που τρώνε τα νύχια τους έχουν αυτό το χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα τους