Γλυκα

Τούρτα με Ζαχαρούχο Καραμέλα

Τούρτα με Ζαχαρούχο Καραμέλα

 

 

Μία απίθανη τούρτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Αρχίζουμε:

 

Υλικά

παντεσπάνι
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
Λίγο χυμό πορτοκάλι

Κρέμα
Μία φυτική κρέμα μεγάλη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμέλα

Γλάσο σοκολάτας
200 gr κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
Μια κ.σ. μαργαρίνη

22894830 1144180065712489 2020188426 n 1

Εκτέλεση
1.       Χτυπάμε αυγά μαζί με ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι , το κακάο και  το μπέικιν. Στο τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2.       Ψήνουμε το παντεσπάνι σε λαδωμένο ταψί (23Χ32)στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

3.       Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και το περιχύνουμε το κρύο παντεσπάνι.

4.       Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μισό ζαχαρούχο(καραμέλα)

5.       Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από το παντεσπάνι

6.       Για το γλάσο βάζουμε σε μπωλ τα υλικά κλείνουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων  για δυο λεπτά. Το βγάζουμε ανακατεύουμε και το ρίχνουμε αφού κρυώσει πάνω από τη κρέμα.

7.       Αν θέλουμε διακοσμούμε στο τέλος με το μισό ζαχαρούχο καραμέλα που μας εχει μείνει από την κρέμα.

22894576 1144180189045810 357879307 n 1

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

“Αυτό δεν έπρεπε να ακουστεί”: Οι 10 καλύτερες γκάφες στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης

Next post

Τεστ εικόνων: Το πρώτο πράγμα που βλέπετε στην εικόνα αποκαλύπτει πολλά για την ζωή και την προσωπικότητα σας!