Γλυκα

Τούρτα με γεύση σαν γαλακτοφέτα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

 

 

Τούρτα με γεύση σαν γαλακτοφέτα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

 

 

Σήμερα μετατρέπουμε την αγαπημένη μας γαλακτοφέτα σε τούρτα!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • Αυγα 6
  • Ζαχαρη 200 γραμμαρια
  • Γάλα 250 γραμμαρια φρεσκο
  • Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 250 γραμμαρια
  • Κακαο 80 γραμμαρια
  • Βανίλια 1

ΚΡΕΜΑ

  • Μασκαρπονε 500 γραμμαρια
  • Μελι 70 γραμμαρια
  • Κρεμα Γαλακτος 200 γραμμαρια
  • Ζάχαρη Άχνη 100 γραμμαρια

Συνταγή για τούρτα με γεύση γαλακτοφέτα που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Τούρτα γαλακτοφέτα με κρέμα από μασκαρπόνε και μέλι όπως ακριβώς και της γνωστής σοκολάτας. Μπορείτε να τη φτιάχνετε τόσο για κέρασμα, όσο και σαν τούρτα σε γενέθλια! Η γεύση της πάντως θα μείνει ανάρπαστη.

Εκτέλεση Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Έχουμε ανακατέψει σε μπολ το αλεύρι το κακάο και 1 βανίλια και το ρίχνουμε στο μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 2-3 λεπτά.

Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ρηχό ταψί φούρνου το τετράγωνο το μεγάλο, το ισιώνουμε καλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για περίπου 15 λεπτά.

Το βγάζουμε,μόλις κρυώσει το αναποδογυριζουμε σε μια λαδόκολλα και το κόβουμε στην μέση όπως μια πίτα, δεν το διαχωρίζουμε όπως κάνουμε με τα παντεσπάνια..

Κρέμα Εκτέλεση

 

Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγι. Αμέσως μετά, χτυπάμε το μασκαρπόνε με το μελί

Τα ενσωματωνουμε τα δυο μείγματα μαζί απαλά.

Συναρμολόγηση

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα. Τοποθετούμε την κρέμα απαλά ισιώνοντας την. Κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι

 

Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θέλουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Τούρτα με γεύση σαν γαλακτοφέτα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

 

www.daddy-cool.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Έως 18 Μαΐου η απαγόρευση ταξιδιών σε νησιά - Επιτρέπεται κολύμπι και ψάρεμα

Next post

Δημόπουλος στον ΣΚΑΪ: Οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε πλήρη ύφεση του κορωνοϊού