διαφορα

Τι χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν ξέρουμε ότι έχει ημερομηνία λήξης

Τι χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν ξέρουμε ότι έχει ημερομηνία λήξης

Ίσως γιατί δεν είναι τρόφιμο

 

 

Δεν είναι λίγα τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά και συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε για πολλά χρόνια. Παρολ’ αυτά δεν ξέρουμε ότι πολλά από αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Μάλλον γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε ότι μόνο τα τρόφιμα έχουν.

Πρέπει όμως να δείχνουμε την ίδια προσοχή και να αντικαθιστούμε αυτά τα αντικείμενα, είτε όταν δούμε τα πρώτα σημάδια φθοράς, είτε σε συγκεκριμένο χρόνο. Κάτι που αλλάζουμε σπάνια, είναι βούρτσες μαλλιών για παράδειγμα.

Οι βούρτσες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ή από ξύλο, οπότε υποθέτουμε ότι μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια ή δεκαετίες. Αλλά μετά από λίγο καιρό ξεκινά να συλλέγει τα «νεκρά» μαλλιά αλλά και προϊόντα styling όπως το ζελέ και τη λακ, οδηγώντας σε συσσώρευση.

Αυτό δυσκολεύει την βούρτσα να περάσει από τα μαλλιά και να κάνει την δουλειά που θέλουμε να κάνει, βάζοντας τα μαλλιά μας σε κίνδυνο. «Τα συντρίμμια του προϊόντος μπορούν να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα και φαγούρα», αναφέρει ένας ειδικός.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Σαν σήμερα: Πέθανε ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη ζωή σε πάρτι

Next post

Ο ξεχασμένος ήρωας που έφτασε μέχρι την απαγωγή για να αποδείξει όσα υποστήριζε