Ερευνες

Τι σχέση έχει η επισκληρίδιος με την επιλόχεια κατάθλιψη;

Τι σχέση έχει η επισκληρίδιος με την επιλόχεια κατάθλιψη;

Ο έλεγχος του πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της επιλόχειας κατάθλιψης, όπως αποκαλύπτει νέα …
έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από Κινέζους επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στην MailOnline.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έκαναν επισκληρίδιο κατά τη διάρκεια του τοκετού είχαν 14% πιθανότητες να εμφανίσουν επιλόχεια κατάθλιψη έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιλόχεια κατάθλιψη

Όμως, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 35% για εκείνες που δεν επέλεξαν να ανακουφιστούν από τους πόνους της γέννας.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο θηλασμός ήταν πιο συχνός στην ομάδα που είχε υποστεί επισκληρίδιο αναισθησία για τον πόνο (70%) σε σύγκριση με το 50% των γυναικών που δεν επέλεξαν τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Σύμφωνα με την Drr. Katherine Wisner, (περιγεννητική) ψυχίατρο στο Πανεπιστήμιο Northwestern των Η.Π.Α, είτε πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό είτε για καισαρική τομή, ο έλεγχος του πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και μετά τη γέννηση, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές νέες μητέρες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφευχθούν οι πόνοι της γέννας, όμως στόχος εδώ είναι όσο το δυνατόν να περιοριστούν.

Η  μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Anesthesia & Analgesia είναι από τις λίγες που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ του πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού και της επιλόχειας κατάθλιψης.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιλόχεια κατάθλιψη

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Εξάψεις στην εμμηνόπαυση: Τι μπορείτε να κάνετε

Next post

Εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα!