μοδα-ομορφια

Τι Προκαλεί τα Πόδια της Φράουλας και πώς να Απαλλαγείτε

φροντίδα ποδιών - Toftiaxa.gr

Τι Προκαλεί τα Πόδια της Φράουλας και πώς να Απαλλαγείτε

 

 

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με τα μαύρα στίγματα και τους διευρυμένους πόρους στα πόδια τους. Αυτή η κοινή πάθηση ονομάζεται πόδια της φράουλας, λόγω του κοκκινωπού δέρματος και των μικρών σκούρων κηλίδων που μοιάζουν με τους σπόρους μιας φράουλας. Αυτά τα σημεία είναι τριχοθυλάκια ή διευρυμένοι πόροι που περιέχουν ένα μείγμα από λιπαρότητα, βακτήρια και νεκρό δέρμα. Όταν αυτό εκτίθεται μετά το ξύρισμα, ο αέρας έρχεται σε επαφή με το λάδι και αυτό οξειδώνεται και γίνεται σκούρο. Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Ξύρισμα

© Depositphotos.com© Shutterstock.com

Αν και τα «πόδια της φράουλας» θεωρείται γενετική πάθηση και εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα με πυκνές τρίχες στο σώμα, το ξύρισμα είναι ένας από τους κύριους λόγους για αυτήν την ενοχλητική κατάσταση. Εάν ξυρίζεστε με ένα παλιό ξυράφι ή χωρίς κρέμα ξυρίσματος, το έγκαυμα από το ξυράφι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Ως αντίδραση στον ερεθισμό, το δέρμα γύρω από τον θύλακα της τρίχας σκουραίνει και μαύρες κουκκίδες εμφανίζονται στα πόδια σας.

Θυλακίτιδα

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Η θυλακίτιδα είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος κατά την οποία οι θύλακες των τριχών παθαίνουν φλεγμονή. Έχει πολλές μορφές και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση φλοιού φράουλας. Μια ήπια μορφή θυλακίτιδας προκαλείται από τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα και μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί την εμφάνιση των ποδιών της φράουλας.

Ξηρό δέρμα

© Shutterstock.com

Αν και το υπερβολικά ξηρό δέρμα δεν κάνει τους πόρους να σκουρύνουν, σας κάνει πιο ευάλωτους στο να εμφανίσετε έγκαυμα και ερεθισμό από το ξυράφι. Η ξηρότητα του δέρματος κάνει επίσης πιο ορατές τις σκούρες κηλίδες που μοιάζουν με σπόρους. Η εμφάνιση των ποδιών της φράουλας αναπτύσσεται πιο εύκολα όταν το δέρμα σας στερείται ενυδάτωσης.

Θυλακική υπερκεράτωση

© avereon / Reddit

Η θυλακική υπερκεράτωση είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που δημιουργεί την εμφάνιση ξηρών κηλίδων και μικροσκοπικών εξογκωμάτων, συνήθως στο άνω μέρος των βραχιόνων, στους μηρούς, στα μάγουλα ή στους γλουτούς. Προκαλείται από τη συσσώρευση κερατίνης και σχηματίζει ένα κάλυμμα που εμποδίζει το άνοιγμα του θύλακα της τρίχας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα δέρμα που μοιάζει με φράουλα. Εμφανίζεται όταν το δέρμα είναι πολύ ξηρό και είναι πιο συχνή σε όσους ζουν σε κλίμα με χαμηλή υγρασία ή που κολυμπούν συχνά σε πισίνες που περιέχουν πολλές χημικές ουσίες.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τα πόδια της φράουλας

Ξύρισμα με τον σωστό τρόπο

© Shutterstock.com

Πριν ξυριστείτε, βρέξτε το δέρμα και τις τρίχες σας για να μαλακώσουν και εφαρμόστε μια κρέμα ή τζελ ξυρίσματος. Μην ξεχνάτε να ξεπλένετε μετά από κάθε πέρασμα του ξυραφιού και φροντίστε να αλλάζετε τη λεπίδα σας τακτικά για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό. Ξυρίστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες για να αποτρέψετε τα κοψίματα και τα εγκαύματα από το ξυράφι που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση των «ποδιών της φράουλας».

Τακτική απολέπιση

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και διευκολύνει την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Βοηθά στην πρόληψη των τριχών που φυτρώνουν και μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ποδιών της φράουλας. Η τακτική απολέπιση βοηθά επίσης στην πρόληψη της επανεμφάνισής της.

Επαγγελματική θεραπεία

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν είναι αποτελεσματικές, μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπευτικές επιλογές για τα πόδια της φράουλας που περιλαμβάνουν ηλεκτρόλυση και θεραπεία με λέιζερ. Η ηλεκτρόλυση στοχεύσει τους ερεθισμένους θύλακες της τρίχας για να σταματήσει την ανάπτυξη των τρίχων. Αποτρέπει τις τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα και μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ποδιών της φράουλας. Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια ασφαλής μέθοδος αποτρίχωσης που στοχεύει ταυτόχρονα πολλαπλά τριχοθυλάκια.

 

https://toftiaxa.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύζυγος ομολόγησε πως σκότwσe με εργαλείο τη γυναίκα του- Βρέθηκε νeκρh

Next post

Survivor - Στέλλα Ανδρεάδου: Η πρώτη της ανάρτηση, μετά την αποχώρησή της - «Τα καλύτερα αρχίζουν τώρα»