αρχικη σελιδα

Τι ισχύει για τις εγκύους και τα εμβόλια: Πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι;

 

Τι ισχύει για τις εγκύους και τα εμβόλια: Πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι;

 

 

Για το ευαίσθητο θέμα του εμβολιασμού κατά την περίοδο της κύησης και της γαλουχίας, η κυρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως είναι αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει και την έγκυο και το έμβρυο.

Ο εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει την έγκυο και το νεογνό, είπε στη συνέχεια. Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA. Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από το εμβόλιο.

εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει την ίδια την έγκυο, αλλά και το νεογνό», είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του Σχεδίου «Ελευθερία», η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός της εγκύου γίνεται κατόπιν της συμβουλής του γυναικολόγου της.

Πρόσθεσε δε ότι «πρόσφατη μελέτη από το Ισραήλ δείχνει ότι η αντισωματική και κυτταρική ανταπόκριση δεν διαφέρει από την ανοσιακή αντίδραση των μη εγκύων».

Επίσης, από τον ομφάλιο λώρο και το μητρικό γάλα των γυναικών διαπιστώθηκε ότι υπήρχε η αντίστοιχη παρουσία των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και αυτό υποδηλώνει ότι μέσω του μητρικού γάλακτος προστατεύεται η έγκυος που εμβολιάστηκε και το νεογνό της.

Επομένως, θηλάζουσες οι οποίες πηγαίνουν σε εμβολιαστικά κέντρα και δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν επειδή θηλάζει και ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι ο θηλασμός δεν αποκλείει μια γυναίκα από την προστασία του εμβολίου.

«Αυτό το μήνυμα θέλουμε να πάει σε όσες έχουν σχέση με τους εμβολιασμούς της εκστρατείας» τόνισε.

 

https://www.e-radio.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Eurovision 2021: Αρνητική η τοξικολογική εξέταση του Damiano

Next post

Κορωνοϊός: Νέα δεδομένα για την ανοσία όσων ανάρρωσαν