Εποχιακές συνταγές

Τι θα κάνεις με τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν;

Τι θα κάνεις με τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν;

Τι θα κάνεις με τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν;

 

Μπορεί ακόμα να μην τα έχεις καν βάψει… Ωστόσο, αναρωτιέσαι πόσα να κάνεις. Γιατί; Επειδή δεν θέλεις να σου μείνουν. Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Μπορείς να βάψεις όσα αβγά επιθυμείς. Ακόμα κι αν περισσέψουν κάποια μετά το Πάσχα, σίγουρα χαμένα δεν θα πάνε. Βλέπεις, σου έχω ετοιμάσει έξι υπέροχες συνταγές για να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο! Έτσι, και τα αβγά δεν θα πάνε χαμένα και εσύ θα έχεις έτοιμα γεύματα για εσένα και την οικογένειά σου. Λοιπόν, τι λες, πάμε να δούμε τις συνταγές μία προς μία;

Αυγά μιμόζα

Αυγά μιμόζα από τον Άκη Πετρετζίκη

αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ξίδι
50 γρ. μαγιονέζα
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. θυμάρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. μουστάρδα, απαλή
Για το σερβίρισμα
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα

 

 

 

Γεμιστά αυγά με σπαράγγια

Γεμιστά αυγά με σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη

αβγά, βρασμένα, σφιχτά
4-6 σπαράγγια, ανάλογα το μέγεθος
2 κ.γ. κρεμμύδι, ξερό, πολύ ψιλοκομμένο + έξτρα για πασπάλισμα
3 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
1/2 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

Σαλάτα με φακές και αυγά

Σαλάτα με φακές και αυγά από τον Άκη Πετρετζίκη

300 γρ. φακές μαύρες
1 σκ. σκόρδο
φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
αβγά, βρασμένα
κρεμμύδι
30 γρ. ρόκα
1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
100 γρ. ντοματίνια
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

 

Σαλάτα του σεφ Άκη

Σαλάτα του σεφ Άκη από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Για το dressing
80 γρ. σπιτική μαγιονέζα
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
Για τη σαλάτα
1/2 iceberg
4-5 φύλλα μαρουλιού
1/2 λόλα, κόκκινη
αγγούρι, μικρό
10 ντοματίνια
2-3 φέτες μπέικον
2-3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
2-3 φέτες γραβιέρα
2-3 φέτες τσένταρ
αβγά, μέτρια, βρασμένα
Για το σερβίρισμα
κρουτόν
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

 

 

Μπρουσκέτες με αυγό, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης

Μπρουσκέτες με αυγό, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Για το λάδι βασιλικού
200 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. φύλλα βασιλικού, πλατύφυλλα
Για τις μπρουσκέτες
σπιτική μαγιονέζα
2 φέτες ψωμί, μαύρο, πολύσπορο, κομμένες στη μέση
4 φέτες τσένταρ
150 γρ. σπανάκι baby, φρέσκο
πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
αβγά, βραστά, σφιχτά
60-80 γρ. βούτυρο

 

Ρολό με κιμά και μπέικον

Ρολό με κιμά και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη

 

250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
αβγά, βρασμένα
αβγό, ωμό
3 κ.γ. αλάτι
3 σκ. σκόρδο
2 κ.γ. εστραγκόν
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. πιπέρι
κρεμμύδι
πιπεριές κόκκινες
καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
14 φέτες μπέικον

 

 

https://akispetretzikis.com/

 

Φωτογραφία στο άνοιγμα του θέματος: crunchycreamysweet.com via Pinterest

 

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Μπισκοτογλυκό πραλίνας με 4 υλικά (Video)

Next post

Γέλιο… μέχρι δακρύων: Ο Τάκης Ζαχαράτος μιμείται τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ και «ρίχνει» το Instagram