Ερευνες

Τι είναι η σ3ξπνία και τι κρύβεται πίσω από αυτή

 

Τι είναι η σεξυπνία και τι κρύβεται πίσω από αυτή

 

 

Με τον όρο σεξυπνία οι επιστήμονες περιγράφουν την ακούσια σeξουαλική πράξη, όταν δηλαδή ο ένας από τους δύο δεν καταλαβαίνει τι κάνει, καθώς βρίσκεται στη φάση του βαθύ ύπνου.

Ανήκει στις παραϋπνίες, όπως η υπνοβασία και το συχνό τρίξιμο των δοντιών, και ενώ δεν έχει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης, την τελευταία 5ετία παρατηρείται μια μικρή αύξηση.

Το άτομο που εμφανίζει τέτοια συμπεριφορά έχει κανονική στύση και φθάνει σε οpγασμό, αλλά το συμβάν απουσιάζει εντελώς από τη μνήμη του, την επόμενη ημέρα.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν έδιναν μεγάλη σημασία σε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η σεξυπνία συνδέεται και με άλλες διαταραχές ύπνου και με τις κρίσεις πανικού.

Σχεδόν είναι αποκλειστικά ανδρικό φαινόμενο, ενώ πιο επιρρεπείς είναι οι χρήστες ουσιών και όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Πρόσφατα δικαστήριο αθώωσε έναν Ουαλό που κατηγορήθηκε για βιασμό, καθώς αποδείχθηκε πως έπασχε απο τη συγκεκριμένη διαταραχή, και οι κατηγορίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Πώς ο κορωνοϊός «εξαφάνισε» τη γρίπη: Θα συμβεί το ίδιο και το 2022;

Next post

Μίνα Αρναούτη: Ζητά αποζημίωση 960.000 ευρώ από την οικογένεια Παντελίδη