μοδα-ομορφια

Τα 7 λάθη που κάνουν όλες οι γυναίκες όταν ξεβάφονται και καταστρέφουν το δέρμα τους

 

 

 

Λάθη που κάνουν κακό στο δέρμα – Χρήσιμες πληροφορίες: Το βάψιμο αναδεικνύει την ομορφιά των περισσοτέρων γυναικών. Ωστόσο, πολλές γυναίκες κάνουν λάθη, τα οποία μπορεί να τους κάνουν κακό στο δέρμα τους. Για το συγκεκριμένο λόγο χρειάζεται προσοχή και να τηρούν τις παρακάτω οδηγίες.

 

1. Τρίβετε τα μάτια σας για να τα ξεβάψετε: Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι να τρίβουμε την περιοχή των ματιών με ένα ξεβαφτικό μαντιλάκι. Θεωρούμε πως έτσι πετυχαίνουμε το σωστό ντεμακιγιάζ. Ωστόσο, αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και αν δεν είμαστε προσεκτικές μπορεί να «σπάσει» πιο εύκολα και γρήγορα. Ο καλύτερο τρόπος για να ξεβάψουμε τα μάτια μας είναι να μουλιάσουμε βαμβάκι στο ξεβαφτικό διάλυμα και να πιέσουμε ελαφρά, αφαιρώντας το μακιγιάζ προς τα δεξιά ή αριστερά αντίστοιχα επαναλαμβάνοντας όσες φορές χρειαστεί.

2. Δεν πλένετε το πρόσωπο με νερό μετά το ντεμακιγιάζ: Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ όσο χρηστικά και αν είναι δεν είναι αρκετά για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από την επιφάνεια του δέρματος, καθώς αφήνουν πολλά υπολείμματα που συσσωρεύονται στους πόρους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο αμέσως μετά να πλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

3. Δεν μαζεύετε τα μαλλιά πριν αρχίσετε να ξεβάφεστε: Δεν είναι μόνο βολικό, είναι και απαραίτητο για να απομακρύνετε καλά το μακιγιάζ που συσσωρεύεται κοντά στις φύτρες των μαλλιών.

4. Πλένετε το πρόσωπο με καυτό ή κρύο νερό: Το χλιαρό νερό είναι η σωστή επιλογή για να πλένετε το πρόσωπό σας, αφού ξεβαφτείτε. Το κρύο νερό συρρικνώνει τους πόρους, ενώ το καυτό κάνει το δέρμα ξηρό.

5. Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα μετά το ντεμακιγιάζ: Αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ και στεγνώσετε το πρόσωπό σας, είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματός σας να εφαρμόσετε ένα ενυδατικό προϊόν. Μπορεί να είναι ένα toner, ένα serum ή μια κρέμα. Αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα εφαρμόστε πρώτα το toner, καθώς εξομαλύνει το pH του δέρματος και έπειτα την ενυδατική σας.

6. Δεν χρησιμοποιείτε νερό micellar: Τα ειδικά μαντιλάκια και το γαλάκτωμα/λοσιόν αφαίρεσης μακιγιάζ, ανήκουν πλέον στις παλιές πρακτικές ντεμακιγιάζ. Η τελευταία λέξη της κοσμετολογίας είναι το νερό micellar που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσες έχουν ευαίσθητη ή πολύ ξηρή επιδερμίδα. Προσφέρει όμως μία ήπια εναλακτική στα προϊόντα ντεμακιγιάζ και μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ως το προϊόν που θα χρησιμοποιείτε πριν τον καθαρισμό.

7. Χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε σαπούνι: Είτε είναι πράσινο σαπούνι, είτε κρεμοσάπουνο για τα χέρια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κοινά σαπούνια δεν έχουν το κατάλληλο pH για το δέρμα του προσώπου. Τα περισσότερα από αυτά είναι τόσο σκληρά που σίγουρα θα κάνουν το δέρμα να κοκκινίζει από τα σπασμένα αγγεία.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Απιστευτος ο μικρουλης που προσπαθει να περασει την κλωστη απο την βελονα.....

Next post

17 κόλπα ομορφιάς που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη από την ηλικία σου και θα αναδείξουν τη γοητεία σου