Ταραμάς της μαμάς
Περιγραφή
Ο γνωστός σε όλους μας ροζιασμένος ταραμάς που τον τρώμε σε ημέρες νηστείας και όχι μόνο. Ο ταραμάς είναι συνταγή της μαμάς μου, χρόνια τώρα :))
Τι χρειαζόμαστε:
- 4-5 πατάτες μέτριες
- 4 κ.σ. κόκκινο ταραμά
- 1-1½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ανθρακούχο νερό
- 1-1,5 λεμόνια τον χυμό
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε απο βραδύς τις πατάτες μας για να είναι μαλακές και κρύες.
- Βάζουμε τον ταραμά στο multi-μούλτι και τον χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά ελαιόλαδο. Χτυπάμε ρίχνουμε λάδι, χτυπάμε ρίχνουμε λάδι.
- Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα στο multi-μούλτι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες μας λίγες λίγες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό απο τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα για να φτιάξουμε τον επιθυμητό ταραμά.
loading...
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά. Άν δεν σας ικανοποιεί η γέυση τότε μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό λεμονιού. Γράφω 4-5 πατάτες, αναλόγος το μέγεθος της πατάτας. Αυτό θα το δείτε καθώς χτυπάτε τον ταραμά, αν θέλει 4 ή 5. Καλή επιτυχία.
πηγη