υγεια

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Για Ποιες Ψυχικές Παθήσεις Αυξάνει Τον Κίνδυνο

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Για Ποιες Ψυχικές Παθήσεις Αυξάνει Τον Κίνδυνο

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια συχνή διαταραχή που αφορά κυρίως νέες γυναίκες και προκαλεί διαταραχές του κύκλου.

Εκτιμάται ότι αφορά το 7% έως 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αραιομηνόρροια ή αμηνόρροια με συνοδό την υπερανδρογοναιμία (αύξηση των ανδρογόνων) που εκδηλώνεται με υπερτρίχωση και ακμή καθώς, και διαταραχές του μεταβολισμού με εκδήλωση παχυσαρκίας.

Οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι πιθανότερο να έρθουν αντιμέτωπες με προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ τα παιδιά τους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διαταραχών του φάσματος του αυτισμού και διαταραχής ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε νέα βρετανική μελέτη, η οποία υποδεικνύει τη σχέση μεταξύ του γυναικολογικού προβλήματος και των προβλημάτων ψυχικής υγείας, αλλά δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος.

«Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία από τις πιο κοινές παθήσεις που επηρεάζουν τις νέες γυναίκες σήμερα και η επίδρασή του στην ψυχική υγεία είναι υποτιμημένη», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Aled Rees από το Ινστιτούτο Έρευνας Νευροεπιστημών και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Cardiff στην Ουαλία.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών πρέπει να εξετάζονται για διαταραχές ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Οι γυναίκες που έχουν το σύνδρομο παράγουν περισσότερες ανδρικές ορμόνες από το φυσιολογικό.

Για τις ανάγκες της μελέτης οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από σχεδόν 17.000 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Οι γυναίκες αυτές είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με διαταραχές όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η διπολική διαταραχή και οι διατροφικές διαταραχές συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν έπασχαν από το σύνδρομο.

Τα παιδιά των μητέρων με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών βρέθηκε ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχής ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας και αυτισμό σε σχέση με άλλα παιδιά.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πηγές: onmed.gr / healthday.com

 

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Κική Δημουλά: «Όλοι έχουμε μέσα μας μιαν άλλη ζωή η οποία ενοχλεί, απαιτεί, παραπονιέται, δεν έζησε»

Next post

Φράουλες τέλος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρώμε συχνά τα αγαπημένα μας φρούτα!