Αλμυρες συνταγές

ΣΥΝΤΑΓΕΣΓια σπιτική άλαδη μαγιονέζα αβοκάντο – τα μυστικά για να τη φτιάξεις

To αβοκάντο ΔEN παχαίνει, κάνει καλό σε χοληστερίνη, πίεση, καρδιά, μάτια,  γήρανση, καρκίνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

 

Για σπιτική άλαδη μαγιονέζα αβοκάντο – τα μυστικά για να τη φτιάξεις

 

 

Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά Συνταγής
350 γραμ. αβοκάντο – 1 αβοκάντο
1 κουτ. σούπας λεμόνι τον χυμό του
1 πρέζα ανθό αλατιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 πρέζα μπούκοβο σε νιφάδες – προαιρετικά

Εκτέλεση
Στο multi βάζουμε το αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι, και αλατίζουμε.

Χτυπάμε, πολύ καλά το μείγμα, ιδανικά μέχρι να γυαλίσει, μεταφέρουμε σε μπολ, και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.

Καταναλώνουμε άμεσα.

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

 

Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε σπιτική Μαγιονέζα

mayonaise2

Υλικά
(6-8 άτομα)

1 ολόκληρο αυγό

1 κούπα λάδι (προτιμήστε λευκό)

1 κουτ. σούπας λεμόνι (μπορείτε και 2)

2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προτιμήστε Dijon)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέτετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Τα χτυπάτε για ένα λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Ενώ το μπλέντερ σας λειτουργεί, ξεκινήστε να προσθέτετε πολύ σιγά και με σταθερή ροή το λάδι σας.

Μόλις το έχετε προσθέσει όλο, συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό. Η μαγιονέζα σας είναι έτοιμη.

Χρησιμοποιείστε την αμέσως ή τοποθετήστε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε μία εβδομάδα!

Αβοκάντο: τα οφέλη του και ιδέες να το απολαύσουμε | clickatlife

 

Αρχικη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αρναούτογλου: Πότε χαλάει ο καιρός – Πού θα δουν τα πρώτα χιόνια

Next post

Patting – Η τεχνική που εφαρμόζουν οι Γιαπωνέζες για πορσελάνινη επιδερμίδα