Εποχιακές συνταγές

Σπιτική λαγάνα τραγανή σαν κουλούρι

Εύκολη και τραγανή λαγάνα σαν κουλούρι, που μπορούν να την κάνουν όλοι |  Foodaholics - YouTube

Σπιτική λαγάνα τραγανή σαν κουλούρι

Σπιτική λαγάνα, εύκολη και τραγανή σαν κουλούρι, που μπορούν να την κάνουν όλοι .

 

Σπιτική λαγάνα, εύκολη και τραγανή σαν κουλούρι, που μπορούν να την κάνουν όλοι .

Σε λίγες ημέρες έρχεται η ώρα για μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα μετά από 2 χρόνια, οπότε δε μπορούμε να μη σας προτείνουμε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνταγή για απίθανη σπιτική λαγάνα!!!

Συστατικά:

1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ταχίνι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Πετιμέζι
Σουσάμι

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
  5. Την δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
  6. Την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε ταψί 43.5 × 29 εκατοστών  που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, το έχουμε λαδώσει και προαιρετικά πασπαλίσει με σουσάμι.
  7. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να διπλασιαστεί.
  8. Όταν είναι έτοιμη την πατάμε με τα δάχτυλά μας.
  9. Αλείφουμε με πετιμέζι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή μέλι που το έχουμε αραιώσει.
  10. Πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει

 

https://www.athensphotonews.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985

Next post

Κατερίνα Παπουτσάκη | Στα επείγοντα του νοσοκομείου η ηθοποιός Ατύχημα για την Κατερίνα Παπουτσάκη.