Γλυκα

Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με παπαρουνόσπορο

Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με παπαρουνόσπορο – foodaholics.gr

 

 

 

Συστατικά

0/13 συστατικά

 

 

 

Οδηγίες

 

 

  1. Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζουν να κοχλάζουν.
  2. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  3. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
  6. Αναμειγνύουμε να γίνει ζύμη και με την βοήθεια από μία μαρίζ ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και τον παπαρουνόσπορο.
  7. Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 42×38 εκατοστά.
  8. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
  9. Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  10. Όταν κρυώσει απλώνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί.

 

Foodaholics.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Βόλος: Συναγερμός για εξαφάνιση....

Next post

Δ.Γάκης: «Βάζουμε το πιστόλι στο κεφάλι για ένα εμβόλιο που δεν προστατεύει – Θα μιλάω και ας με κυνηγήσουν»!