διαφορα

Σασμός: Σε δικηγόρο ο αληθινός γιος της «Καλλιόπης» για την κρητική βεντέτα – «Είμαστε καζάνι που βράζει»

Σασμός”: Σε δικηγόρο ο αληθινός γιος της «Καλλιόπης» για την βεντέτα – “ Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού” (vid) | DIAVASETO.GR

Σασμός: Σε δικηγόρο ο αληθινός γιος της «Καλλιόπης» για την κρητική βεντέτα – «Είμαστε καζάνι που βράζει»

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη στο OPEN μίλησε ο αληθινός γιος της «Καλλιόπης» από το σίριαλ Σασμός – «Κατέθεσα ασφαλιστικά κατά του Alpha και του συγγραφέα του βιβλίου»

Ηνέα δραματική σειρά του Alpha με τίτλο «Σασμός», που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, έχει θέμα τον έρωτα και μία κρητική βεντέτα και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ωστόσο, ένας Κρητικός ήρθε στην Αθήνα και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Alpha, ώστε να σταματήσει η μετάδοση της σειράς. Σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στον αέρα της εκπομπής «Open Weekend», υπογράμμισε ότι τα πράγματα στην Κρήτη ανάμεσα στις δύο οικογένειες είναι πολύ τεταμένα. Και μάλιστα, είναι πολύ εύκολο να τιναχθούν όλα στον αέρα, αν κάποιος… πατήσει ξανά τη σκανδάλη.

«Έχω έρθει από την Κρήτη για να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα στον Alpha, για το έργο “Σασμός”. Αναφέρεται σε μια μεγάλη βεντέτα από το 1944 μέχρι το 1964, 20 χρόνια υπήρξαν 90 νεκροί. Η μία από αυτές τις δύο οικογένειες, ήταν η οικογένεια η δική μου. Πρέπει να σταματήσει αυτό το έργο γιατί έχουν αγριέψει τα πράγματα στην Κρήτη. Είναι ένα καζάνι που βράζει. Είμαστε όλοι στην κόψη του ξυραφιού. Αν βρεθεί κάποιος και πατήσει τη σκανδάλη ο πόλεμος θ’ αρχίσει από την αρχή» δήλωσε.

ΣΑΣΜΟΣ | Debater

Ο αληθινός γιος της Καλλιόπης μιλάει για την βεντέτα της οικογένειας του και τον Σασμό – «Οι άνθρωποι δεν προλάβαιναν να θάψουν»

Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Open Weekend» που προβλήθηκε το Σάββατο (23/10) και είπε τα εξής: «Οταν βγήκε αυτό το έργο στον Alpha βγήκε στις ειδήσεις ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης και είπε ποι είναι η βεντέτα και ότι κράτησε 20 χρόνια με 90 νεκρούς. Οι άνθρωποι δεν προλάβαιναν να θάψουν. Μετά από τρεις μέρες, έβγαλαν τον κύριο Χατζηδάκη τον Υπουργό, ο οποίος είναι από τα Χανιά και είπε τα ίδια. Καθώς συνέχισε το έργο έβαλαν το όνομα της μητέρας μου, το οποίο είναι ένα σπάνιο όνομα, Καλλιόπη, και το έδωσαν στην πρωταγωνίστρια Μαρία Τζομπανάκη.

Και συγκεκριμένα σε ένα επεισόδιο που είδα χθες το βράδυ έβαλαν ακόμα και το επίθετό μας! Η μητέρα μου δεν ήτανε φόνισσα, η μητέρα μου ήταν αρχόντισσα και πρόσεχε τα παιδιά της. Εδώ η κύρια Τζομπανάκη, στο έργο τη βγάζουν να ενορχηστρώνει αυτή τους φόνους. Αυτή που τους ενορχηστρώνει είναι η Καλλιόπη, ποια είναι η Καλλιόπη, η μοναδική Καλλιόπη από το ένα σόι ήταν η μητέρα μου, άρα αυτή είναι. Βρήκα τον τάφο της βεβηλωμένο, τον είχαν γεμίσει με μαύρη μπογιά. Και μετά από αυτό ανέβηκα στην Αθήνα και έκανα ασφαλιστικά μέτρα στον Alpha».

Μαρία Τζομπανάκη Σασμός

Για το τι σημαίνει «σασμός» – «Σκεπάσαμε με ταφόπετρα τον πόνο, το μίσος και τις πληγές μας»

Ο καταγγέλων συνέχισε λέγοντας: «Ηθελα να αναφερθώ και στον σεναριογράφο και στην κυρία Τζομπανάκη. Και τα δύο αυτά πρόσωπα είναι από την Κρήτη. Θα έπρεπε να σεβαστούν τι σημαίνει κρητική βεντέτα. Η κυρία Τζομπανάκη πριν παίξει διάβασε το σενάριο. Αφού το διάβασε δεν έπρεπε να δεχτεί να παίξει στη σειρά. Θα μου πείτε δεν θα το έπαιζε αυτή θα το έπαιζε κάποια άλλη. Τουλάχιστον θα τα έχει καλά με τη συνείδησή της.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι “σασμός” σημαίνει ότι κλείνουν τα πάντα. Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο θέμα. Και οι δύο φαμίλιες είχαμε ανοίξει έναν τάφο, τα σκεπάσαμε με μία ταφόπετρα όλα και κλείσαμε μέσα τον πόνο μας το μίσος και τις πληγές μας. Οι άνθρωποι και από τις δύο οικογένειες είναι στα βουνά, είναι βοσκοί, και με αυτό που έγινε κατέβηκαν από τα βουνά αρματωμένοι. Δεν μιλάνε για τίποτα άλλο παρά μόνο για τη βεντέτα. Αν βρεθεί κάποιος ανεγκέφαλος και πατήσει τη σκανδάλη ο πόλεμος θα ξαναρχίσει. Έχω δύο γιους 22 και 26 ετών και τους έστειλα μακριά από την Κρήτη, να μην πάθουν τίποτα τα παιδιά μου.

Εδώ τα χωριά της Κρήτης από τότε που ξεκίνησε αυτό το έργο είναι ένα καζάνι που βράζει είμαστε όλοι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν ήξερε κανένας ότι κυκλοφορεί αυτό το βιβλίο ούτε από το ένα σόι είτε από το άλλο. Έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα και στον ALPHA και στο συγγραφέα. Θα ξανά ανέβω στην Αθήνα και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να βρω ένα δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Open Weekend» θέλει να καταθέσει αγωγή για ηθική βλάβη και ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ που θα τα προσφέρει στο Χαμόγελο του Παιδιού.

https://www.ethnos.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: Με στολή αστροναύτη ο δράστης - Αυτοσχέδια δρεπάνια στο σπίτι του

Next post

Γλυκά Νερά – Φίλος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Είχε ...............»