Κοσμος

Ρωμαίος: Ο πιο μοναχικός βάτραχος του κόσμου βρήκε την… Ιουλιέτα του!

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωμαίος: Ο πιο μοναχικός βάτραχος του κόσμου βρήκε την... Ιουλιέτα του!

 

Ο πιο μοναχικός βάτραχος του κόσμου είναι έτοιμος να γνωρίσει το ταίρι του, έπειτα από 10 χρόνια μοναξιάς.

 

Ο «γαμπρός», ονόματι Ρωμαίος, μένει στην Βολιβία και ανήκει στην υπό εξαφάνιση οικογένεια των  βατράχων νερού Sehuencas.

Το αμφίβιο με τα μεγάλα μάτια έγινε γνωστό και κέρδισε την αγάπη του κόσμου το 2018, όταν οικολόγοι δημιούργησαν ένα προφίλ με τη φωτογραφία του σε ιστοσελίδα γνωριμιών.

Η τυχερή βατραχίνα, που φυσικά ονομάστηκε Ιουλιέτα από τους επιστήμονες, αναμένεται να γνωρίσει τον Ρωμαίο της… την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Έτοιμη για αναπαραγωγή

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βολιβίας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Προστασία της Άγριας Ζωής ξεκίνησαν να συνεργάζονται για να βρουν μία σύντροφο για τον Ρωμαίο.

Η ζωολόγος Τερέζα Καμάτσο έκανε έρευνα στα δάση της Βολιβίας για να μπορέσει να εντοπίσει ένα θηλυκό βάτραχο για τον μοναχικό Ρωμαίο. Η ίδια και η ομάδα της έφτασαν στο σημείο να βάζουν τα χέρια τους μέσα σε ποτάμια και να ψάχνουν για τους βατράχους, καθώς το είδος δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα.

Η Καμάτσο περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τόνισε πως ήταν πολύ κοντά στο να τα παρατήσουν όταν, επιτέλους, κατάφεραν να βρουν την Ιουλιέτα. Είναι σε εξαιρετική ηλικία για αναπαραγωγή, είπε η επιστήμονας.

 

49261895 10157432321949305 1906328802061975552 n

 

Η Ιουλιέτα/Πηγή: Facebook/Global Wildlife Conservation

 

 

«Έχει πολύ όμορφα μάτια», σημείωσε ο επικεφαλής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βολιβίας, Ρικάρντο Σεσπέδες, περιγράφοντας την Ιουλιέτα.

Η βατραχίνα έχει τεθεί σε καραντίνα μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να σιγουρευτούν οι επιστήμονες ότι δεν θα θέσει τη ζωή του Ρωμαίου σε κίνδυνο. Ακόμη μία ανησυχία τους, όμως, είναι πως δεν θα υπάρξει έλξη μεταξύ των δύο βατράχων.

«Ελπίζουμε στη ρήση τα ετερώνυμα έλκονται», είπε ο Σεσπέδες. Ο Ρωμαίος, όπως σημείωσε, δεν είναι πολύ κοινωνικός, είναι ντροπαλός, κολυμπάει ελάχιστα και είναι… υπέρβαρος. Η Ιουλιέτα, από την άλλη, είναι γεμάτη ενέργεια και έχει βαρεθεί πάρα πολύ τον εγκλεισμό.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε κάποιου είδους ρεύμα για να τον αναγκάσουμε να γυμναστεί περισσότερο», τόνισε η Καμάτσο που προετοιμάζεται πυρετωδώς για το προξενιό.

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αυτές είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο

Next post

Λύθηκε το μυστήριο με τους απόκοσμους κύκλους από δέντρα στην Ιαπωνία