διαφορα

Πώς να μην βλέπουν οι φίλοι σου ότι είσαι online στο Facebook

 

Πώς να μην βλέπουν οι φίλοι σου ότι είσαι online στο Facebook

 

 

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που δεν θέλουμε να δουν οι άλλοι ότι είμαστε online στο Facebook. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σου και να επιλέξεις ποιος θέλεις να σε βλέπει online.

Το Facebook θέλει η χρήστες του να είναι συνδεδεμένοι κάθε ώρα και στιγμή και γι’ αυτόν τον λόγο είναι δύσκολο είναι δύσκολο να εμφανίζεσαι offline στο chat. Μπορείς όμως να κρατήσεις ως έναν βαθμό την ιδιωτικότητά σου επιλέγοντας ποιους θέλεις να σε βλέπουν online. Για να γίνει σωστά κάτι τέτοιο, χρειάζονται δυο βήματα.

Πρώτον, οργάνωση των φίλων σε λίστες και δεύτερον, η απόφαση σε ποιες λίστες θα είμαστε ορατοί στο Facebook. Οι λίστες είναι αλήθεια πως απλοποιούν αρκετά την παρουσία σου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας έναν πιο άνετο διαχωρισμό. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις μια λίστα με όσους δεν θέλουν να σε βλέπουν online και μια με εκείνους που θέλουν.

Στην αριστερή μπάρα, θα βρεις λοιπόν της «Λίστες Φίλων» (Friends Lists). Το Facebook έχει ήδη ετοιμάσει κάποιες, στις οποίες μείς μπορούμε απλά να κάνουμε edit κάποια μέλη. Μπορούμε βέβαια και να δημιουργήσουμε μια δική ας νέα λίστα μέσω της επιλογής «Δημιουργία Λίστας» (Create List).

Αφού τη δημιουργήσουμε, σειρά έχει το πιο βασικό βήμα. Η απόκρυψη του Active Status. Αυτό γίνεται με αρκετούς τρόπους, όμως όλοι έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις του chat. Επιστρέφουμε λοιπόν στην Αρχική Σελίδα του Facebook και πάμε στο εικονίδιο του Messenger. Πατάμε τις τρεις οριζόντιες τελείες και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε την επιλογή Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης.

Εκεί υπάρχουν τρεις επιλογές. Όλες εξηγούν σε τι ακριβώς χρησιμεύουν από τον τίτλο τους. 1. Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για όλες τις επαφές, 2.Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για όλες τις επαφές εκτός από, 3. Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για ορισμένες μόνο επαφές.

Και αφού έχουμε ήδη φτιάξει μια λίστα για όσους δεν θέλουν να μας βλέπουν, τσεκάρουμε την επιλογή 3 (Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για ορισμένες μόνο επαφές), και εισάγουμε στο κουτί το όνομα της λίστας.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Η αεροπειρατεία των «Σαμουράι» και ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Next post

Χρύσα Μιχαλοπούλου: Η αμήχανη αναφορά στον σύντροφο της, Λεωνίδα Κουτσόπουλο