Γλυκα

Πρωτότυπη και άκρως αρωματική συνταγή για γλυκό κουταλιού παντζάρι

Πρωτότυπη και άκρως αρωματική συνταγή για γλυκό κουταλιού παντζάρι

Πρωτότυπη και άκρως αρωματική συνταγή για γλυκό κουταλιού παντζάρι

 

Ρουμπινένιο Αρωματικό και Πεντανόστιμο γλυκό κουταλιού παντζάρι!Μια Αναπάντεχη Συνταγη γεμάτη Αρώματα κ γεύση! Πανεύκολη συνταγή, μοναδική και πολύ πρωτότυπη!!!!! Με την Αμπαροριζα και το γαρύφαλλο θα είναι σίγουρα πολύ αρωματικό γλυκό!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT

Υλικά
-700 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
-450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-6 έως 7 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
-μισό ξυλάκι κανέλας
-4 γαρύφαλλα
-2 βανίλιες
-650 γρ. παντζάρια καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε σε ροδέλες τα παντζάρια, συνεχίζουμε κόβοντάς τα σε μορφή μπαστουνιού.
Σε μία κατσαρόλα, αδειάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρι, τις βανίλιες και τα αρωματικά.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να αρχίσει το βράσιμο.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρι και αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα παντζάρια. Μόλις πάρει ξανά βράση το μίγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Στην μέση της διάρκειας του βρασίματος, βγάζουμε το ξυλάκι της κανέλας.
Το γλυκό θα είναι έτοιμο, όταν εξατμιστούν τα υγρά.

Αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.

* ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορούμε να το φτιαξουμε και χωρίς αρμπαροριζα και πρόσθεσα καβουρδισμένα κουκουνάρια. Επίσης έβρασα λιγότερο τα παντζάρια για να μην είναι πολύ μαλακά.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Το μπισκότο του Άι Βασίλη

Next post

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος κατηγορείται για την κaκ0π0ίηση της συζύγου και της 8χρονης κόρης του