αρχικη σελιδα

Προκαλεί ξανά ο Φουρθιώτης – Ζητά πίσω την αστυνομική προστασία

 

Προκαλεί ξανά ο Φουρθιώτης - Ζητά πίσω την αστυνομική προστασία

 

Εν μέσω του σάλου που προκάλεσε η ενισχυμένη αστυνομική προστασία του Μένιου Φουρθιώτη, η οποία διεκόπη πριν από λίγες ημέρες, ο γνωστός «δημοσιογράφος» και πρώην καλλιτεχνικός μάνατζερ ρίχνει και πάλι …λάδι στη φωτιά, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, ζητώντας πίσω τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν σε κάθε του βήμα για λόγους προστασίας.

 

 

Υπενθυμίζεται πως υποθέσεις που αφορούν στον παρουσιαστή- μάνατζερ και είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Η πρώτη αφορά στην αποκάλυψη που έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος ανέφερε πως ο παρουσιαστής έκανε κομπίνα με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και επωφελήθηκε πολλές χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα ο πρώην υπουργός προχώρησε και σε δηλώσεις σοκ αφού σε συνέντευξή του έκανε γνωστό πως όταν ανακάλυψε την κομπίνα του Φουρθιώτη και κόπηκαν τα χρήματα, εκείνος μπήκε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε θεούς και δαίμονες.

 

Άλλη μια σοβαρή υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο από την ΕΤΕΡ ( Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας). Η Ένωση αναφέρει σε δημόσια ανακοίνωσή της πως ο μάνατζερ απειλούσε με μπράβους πρώην εργαζόμενο στο κανάλι του επειδή έκανε καταγγελία για όσα συμβαίνουν εκεί μέσα. Επίσης η ΕΤΕΡ αναφέρει πως απειλές δέχονταν και οι Επιθεωρητές του Σώματος Εργασίας που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη υπόθεση και τελικά το θέμα καλύφθηκε.

Παρόλο που τα παραπάνω είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά ούτε και από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Τώρα, ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τραβήξει κι άλλο το σκοινί, εκθέτοντας την κυβέρνηση, ζητεί να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

 

Στην αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος του, καθηγητής Πανεπιστημίου Πάνος Λαζαράτος χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και παράνομη την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και επικαλείται κίνδυνο για τη ζωή του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι από τις 13 Ιανουαρίου είχαν διατεθεί για την ασφάλειά του: τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ   Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και  Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Την 18η Μαρτίου 2021 με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του Μένιου  Φουρθιώτη αυξήθηκαν. Έτσι, του διατέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί (αντί των τριών) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του,  διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας  επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα αυξήθηκαν κατά τους ισχυρισμούς του, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON TV.

Στην συνέχεια με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η αστυνομική φύλαξη  της κατοικίας του.

 

Στην αίτηση ακύρωσης, ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει πως  δεν τηρήθηκε η διάταξη του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την  οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, ο Μένιος Φουρθιώτης ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του.

Τέλος, αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Μια νύχτα πάθους και μια ολομέτωπη επίθεση

Next post

Λύθηκε το μυστήριο για τις μαύρες αράχνες του Άρη