Γλυκα

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις

Πραλίνα Φουντουκιού Χωρίς Τύψεις - Lambros Vakiaros

 

Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει μια πολύ γρήγορη κι εύκολη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού

 

. Μια λιχουδιά που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια χωρίς τύψεις!

 

Υλικά

  • 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. μέλι
  • 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή γάλα από ξηρούς καρπούς (αμυγδαλο, φουντούκι κλπ)

 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10΄με 12΄  λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.

Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1΄. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2΄έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν και ξαναχτυπάμε για άλλα 2΄μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες.

 

About - Lambros Vakiaros

Home

 

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Απέραντη θλίψη:Ολυμπιακός για Ίβκοβιτς: «Έφυγε ο μεγαλύτερος όλων»

Next post

Γαλλία: Περίπου 3.000 υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή επείδη δεν είχαν κάνει το εμβόλιο