Πανεύκολα Πτι Φουρ – Αφράτα και πεντανόστιμα
Πανεύκολα Πτι Φουρ – Αφράτα και πεντανόστιμα
Σήμερα κάνουμε τα αγαπημένα σε όλους μας πτι φουρ. Με γέμιση σοκολάτα ή μαρμελάδα και βουτηγμένα στην σοκολάτα, πάνε τέλεια με το πρωινό ή απογευματινό καφέ μας! Συνηθίζεται να τα τιμάμε ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα αλλά τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή και σας υπόσχομαι ότι θα την κάνετε συνέχεια!
Υλικά
450 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μισό μισό με μαργαρίνη
200 γρ. άχνη ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ (είναι το ίδιο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
3 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Σοκολάτα λιωμένη
Μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση
Τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε ένα μπολ το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην πορεία ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε βάζοντας το κορν φλάουρ, το μπέικιν, το αλεύρι, τις βανίλιες, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ζύμη. Να περιμένετε ότι θα έχουμε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
Έπειτα, βάζουμε το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με διπλή σακούλα και μύτη αστεράκι. Αν δεν έχουμε κορνέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια γερή σακούλα τροφίμων και να κόψουμε την άκρη με ένα ψαλίδι! Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια μας αλλά η γεύση θα είναι ίδια.
Συνεχίζουμε την συνταγή μας, κάνοντας μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφού το γεμίσουμε, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 12 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο φυσικά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης στην συνέχεια, θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα αποκτήσουν ακόμα περισσότερο όγκο.
Συνεχίζουμε, λιώνοντας την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Εφόσον έχουν ψηθεί τα μπισκότα μας και αφού τα έχουμε αφήσει για λίγο να κρυώσουν, τα ενώνουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει (π.χ. σοκολάτα) και βουτάμε την μισή επιφάνεια στην λιωμένη σοκολάτα (από το προηγούμενο βήμα) και αμέσως μέσα σε τρούφα. Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρούμε σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη! Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: Αν δεν έχουμε μπέικιν πάουντερ χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.
Καλή επιτυχία!
Επίσης, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YOUTUBE για να μην χάνετε καμία συνταγή, πατώντας εδώ.